З Китайської Народної Республіки, мільйони жителів якої вже і так настраждалися через епіцентр пандемії і потужних ураганів, прийшли доволі тривожні новини. Так, у місті Шеньчжень величезний хмарочос не на жарт перелякав сотні перехожих.

Йдеться про 350-метровий хмарочос SEG Plaza. Спочатку будівля стала "тремтіти", а потім помітно нахилилася. Людей терміново евакуювали, даних про постраждалих немає.

Про це стало відомо завдяки кадрам, які опублікував в мережі користувач Austin Ramzy, репортер авторитетного видання The New York Times.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Повідомляється, що співробітники 73-поверхової будівлі стверджують, що відчули поштовхи, схожі на підземні коливання. Але інформації про землетрус в цьому районі немає. З сусідніми будівлями все у нормі.

Люди тікають від SEG Plaza, скріншот: Twitter
Люди тікають від SEG Plaza, скріншот: Twitter

Будівлю побудували в 2000 році, це 18-й по висоті хмарочос в місті і 212-й у світі. Тут розташовані офіси декількох компаній. Зараз з'ясуванням причин того, що сталося займаються рятувальники і місцева влада.

Також варто нагадати нашим читачам, що днями в провінції Цзянсу розбушувалася люта негода, сильні пориви вітру стали причиною загибелі 11 осіб, а також травми і поранення отримали близько сотні місцевих жителів.

За інформацією журналістів, в окремих районах пориви вітру досягали 45 метрів на секунду. Вітер порушив роботу місцевих ліній електропередачі і зруйнував ряд будівель, пошкодивши кілька автомобілів.

Раніше повідомляли, навіщо мер Кам'янського планує перекриття траси на батьківщину президента: ЗМІ розповіли про схеми і скандали.

Як повідомляв Знай.uа, у потоці з вулкана загинули мінімум 18 людей, 62 пропало безвісти: "Села ізольовані, дороги недоступні".

Знай.uа писав, потужний вибух газу зруйнував відразу 7 квартир у багатоповерхівці: є загиблий і поранений.