У мережі розповіли історію про роботодавця, який в один момент зник, а трудовий договір довелося розривати через суд. Фахівці спробували розібратися в цьому питанні.

Про це розповіли на сторінці "Безоплатна правова допомога" в соціальній мережі Facebook.

Незважаючи на те, що трудові відносини були перервані, протягом тривалого часу чоловік не міг розірвати трудовий договір з роботодавцем. У зв'язку з цим співробітник ніяк не міг отримати статус безробітного, і надалі влаштуватися на іншу роботу, згідно з вимогами законів.

Допоміг вирішити проблему місцевий адвокат.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Справа в тому, що чоловік потроївся на роботу до підприємця ще в травні 2014 року. У 2015 році роботодавець перестав виплачувати зарплату, так як не бло грошей.

українці, скріншот з відео
українці, скріншот з відео

"У той же час і звільняти робочого підприємець не поспішав, навпаки, всіляким чином намагався уникнути з ним зустрічей, а за місцем проживання, вказаним в договорі, відшукати роботодавця не вдалося. У підсумку Олександр опинився в ситуації, коли не міг ні звільнитися, ні влаштуватися на іншу роботу в установленому законодавством порядку. До того ж був позбавлений можливості отримати статус безробітного" - йдеться в повідомленні.

Адвокат говорить, що своїми діями роботодавець порушив право на роботу його клієнта, а також право на оплату праці. При цьому, всі трудові відносини були перервані, тому трудовий договір повинен бути розірваний.

В результаті, суд прийняв рішення на користь клієнта, і трудовий договір все ж був розірваний.

Є кілька підстав, які допоможуть співробітникам розірвати договір, які і перерахував адвокат Володимир Процик в своєму листi. Ось деякі з них:

  • Підставами припинення трудового договору є, зокрема, угода сторін, розірвання трудового договору з ініціативи працівника, з ініціативи власника або уповноваженого ним органу (ст.36 КЗпП України).
  • - Так, згідно з ч.3 ст. 38 КЗпП України працівник має повне право у назначений ним строк розірвати трудовi договіри за власним бажанням, якщо власником або уповноваженим органом не виконується законодавство про працю, умови колективного або трудового договору.

Адвокат зазначає, що завжди потрібно відстоювати свої права, якщо ви впевнені у своїй правоті, інакше в один момент можна втратити все.

Украинцы
Українці, фото: скріншот з відео

На щастя, ця історія закінчилася благополучно для співробітника, і він сповнений сил пішов шукати іншу роботу, забувши минулого роботодавця як страшний сон.

Раніше ми повідомляли, як "безкоштовно" розмитнити "євробляху", без додаткових виплат і проблем.

Як повідомляв "Знай.uа", рахунки українців-боржників під загрозою, гроші заберуть без питань, кого це торкнеться.

Також "Знай.uа" писав, що Рада прийняла законопроект про розмитнення євроблях, що потрібно знати водіям.