"Укрпошта" відключить у своїх відділеннях всі банківські термінали, через які люди могли отримувати пенсії.

Детальніше про це розповів генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський на своїй сторінці в Facebook.

За словами Ігоря Смілянського, з середи, 19 травня, у всіх відділеннях "Укрпошти" будуть відключені термінали сторонніх банків і тепер там будуть представлені лише термінали поштової служби. Гендиректор зазначив, що в тих відділеннях, де термінали ще не встановлені, люди зможуть отримати необхідні послуги через готівкові кошти.

Ігор Смілянський пояснив, що прийняв це рішення через тиск Пенсійного фонду та управління соціального захисту, які почали примусово переводити українців на отримання пенсійних виплат у банках.

Укрпошта, фото: Укрпошта
Укрпошта, фото: Укрпошта

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Напередодні, генеральний директор "Укрпошти" зустрічався з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, який запевнив, що перехід пенсіонерів, які отримували виплати у відділеннях "Укрпошти", на обслуговування в банках буде виключно добровільним.

Ігор Смілянський вважає, що нинішні дії уряду є прямим порушенням статті 46 Конституції України та статті 355 Кримінального кодексу України, яка свідчить про примус до виконання або невиконання цивільно-правових зобов'язань.

"Ми створюємо гарячу лінію (044) 354-52-73 або pv@ukrposhta.ua для клієнтів, яких примушують до відкриття банківських рахунків і після збору інформації будемо подавати колективний позов проти посадових осіб, які порушують Конституцію і Кримінальний Кодекс України. Всі, кого примушують перейти на банк для отримання пенсій і субсидій можуть звернутися за цим телефоном або email", - заявив глава "Укрпошти".

Пост Ігоря Смілянського в Facebook / скріншот
Пост Ігоря Смілянського в Facebook / скріншот

Нагадаємо, що українець поскаржився на аварійне відділення "Укрпошти": "що це таке, хлопці".

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні скасують безкоштовну доставку пенсій - від Кабміну вимагають негайних дій.

Також Знай.uа писав, що на складах Укрпошти "воскресли" мільйони мертвих бджіл.