Старший сержант Вероніка з псевдонімом "Глюкоза" стала військовим медиком в 19 років. Історію відважної дівчини розповіло видання "АрміяInform".

"Ви ж не залишите маму, коли та хворіє?! Ось і Україна, яка є нашою спільною мамою, зараз переживає хворобу. Її мучать не тільки окупанти, а й ті "свої", хто підспівує московитам", - зазначила дівчина.

"Глюкоза" тимчасово виконує обов'язки начальника медпункту одного з мотопіхотних підрозділів, виконує завдання у складі ООС.

"Я родом з Охтирки. Це Сумщина. Коли почалася війна і перша хвиля мобілізації, я щойно закінчила Сумський медколедж. Принесли повістку з військкомату. Так пішла воювати. Спочатку служила в лавах Держприкордонслужби – мобілізація і один повний контракт. А потім перевелася в піхоту, де служу з 2019-го. І робота мені подобається", - розповіла Вероніка.

військовий медик Глюкоза, фото АрміяInform
військовий медик Глюкоза, фото АрміяInform

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Дівчина була бойовим медиком підрозділу і фельдшером. Вона зізналася, що дуже вдячна викладачам Сумського медичного коледжу.

"Постійно навчаюся сама і сприяю тому, щоб колеги – бойові медики і фельдшери – постійно вдосконалювали професійні навички. Це важливо, адже в наших руках – життя побратимів", - підкреслила "Глюкоза".

Нагадаємо, хоробра Українка в 19 років "латає" воїнів на фронті: "Вдячна війні за..."

Як повідомляв портал Знай.uа, досвідчений прикордонник пішов на фронт, залишивши вдома трьох дітей: "Татко повернеться тільки після перемоги".

Також портал Знай.uа писав, що бійці ЗСУ навчили школярів тому, що може врятувати їхнє життя: це має знати кожен.