Як відомо, в Україні щороку, в третій четвер травня святкується День вишиванки-національне свято, яке шанує народні традиції.

Президент України Володимир Зеленський не залишився осторонь, і вирішив разом з дружиною привітати українців з цим днем. Новий пост був опублікований на його сторінці в соціальній мережі Instagram.

На знімку глава держави не один, а зі своєю дружиною Оленою Зеленською, яка є першою леді за сумісництвом. Вони одягли національний наряд, який виконаний в одному стилі.

Неймовірно красивий знімок, який наповнений любов'ю.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Наша гордість, наш символ і скарб. З Днем Вишиванки!🇺🇦 "- підписана публікація на сторінці президента.

Олена Зеленська також захотіла привітати українців зі святом, і теж опублікувала пост на своїх сторінках в соціальних мережах.

"У День вишиванки я чомусь завжди згадую прабабусю Шуру. Можливо, тому, що вона вишивала. У мене залишилося кілька картин, які вона вишила хрестиком (було у неї таке хобі) " - почала перша леді.

Вона прикріпила до публікації не тільки фотографію з чоловіком в наряді, а й роботи її бабусі, які вона зробила своїми руками. Всі вони висять в будинку президентської сім'ї.

А ось вишиванок, які прабабуся також шила самостійно, не залишилося жодної. Олена Зеленська зізнається, що це те, чого їй так не вистачає.

"На Дніпропетровщині, де народилися ми і де колись народилася моя баба Шура, традиційні чорно-червоні вишивки, а крій жіночої сорочки-особливий, з квадратним вирізом-каре. Це наша регіональна "вишиванкова" родзинка " - ділиться знаннями Олена Зеленська.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зробив щедрий подарунок українському генію.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Квартал 95" показав масову вакцинацію українців:"Зеленський і Кличко почнуть з киян".

Також портал Знай.uа писав, як Олена Зеленська "українізувала" Маріїнський палац: вперше за 200 років.