В українських супермаркетах і навіть на ринках можна побачити, як прості громадяни уважно дивляться на невеликі упаковки вершкового масла. Всі прекрасно розуміють, що даний продукт один з найдорожчих, серед головних гастрономічних виробів.

Саме тому важливо знати, як і з чого роблять вершкового масла, а також необхідно розбиратися в державних стандартах. Щоб наші читачі не потрапили на звичайний маргарин, ми знайшли дуже цікаву публікацію.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-центру Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів у мережі Facebook.

Масло, скріншот: Youtube
Масло, скріншот: Youtube

Чи є різниця між цими видами масла: "Масло селянське" і "Масло солодковершкове"? Або це просто різні назви, а масло однакове? У Державному стандарті України 4339: 2005, існує класифікація видів олії залежно від масової частки жиру. Відповідно, і назви також відрізняються:

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Вершкове масло екстра-масова частка жиру від 80,0% до 85,0%;

Вершкове масло селянське - від 72,5% до 79,9%;

Вершкове масло бутербродне - від 61,5% до 72,4%.

Також, вершкове масло, в залежності від технологічних особливостей і органолептичних показників, поділяють на види:

- солодковершкове (виробляють з пастеризованих натуральних вершків) і солоне солодковершкове (виробляють з додаванням кухонної солі, не більше 1,0%);

- кіслослівочное (виробляють з пастеризованих вершків, сквашенних чистими культурами молочнокислих бактерій) і солоне кіслослівочное (виробляють з додаванням кухонної солі, не більше 1,0%).

Звертайте увагу! Згідно з цією класифікацією, маслом вважається продукт, виготовлений з коров'ячого молока та/або продуктів його переробки.

Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook
Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook

Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook
Публікація Держпродспоживслужби, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, хлопець сам попросився в армію, щоб здійснити мрію: став моряком заради Батьківщини і тата.

Як повідомляв Знай.uа, хоробра красуня рвонула на фронт, щоб рятувати життя: "Україна переживає хворобу".

Знай.uа писав, без цих папірців нікуди не пустять: прикордонники нагадали, як спокійно виїхати у відпустку з дітьми.