В Інтернеті з'явилося відео, на якому Дмитро Щебетюк, засновник організації "Доступно.UA", на інвалідному візку проходить дистанцію в 42 кілометри-марафон.

Матеріал був опублікований на сторінці громадської організації "#ШоТам?"у соціальній мережі Facebook. У публікації йдеться, що для людини, що має мрію, відсутні будь-які перешкоди. І Дмитро довів це на своєму досвіді. А підготовка до довгої дистанції почалася за тиждень. Спочатку він подолав 15 кілометрів і до 42 км просто їв дуже багато макаронів.

Українець, який подолав марафон на інвалідному візку, скріншот: Facebook
Українець, який подолав марафон на інвалідному візку, скріншот: Facebook

"Цей хлопець на візку подолав марафон. Дмитро Щебетюк подужав понад 42 кілометрів! "Вже трохи плечі починають боліти, але норм", - каже Дмитро. Дмитро-засновник організації "Доступно.UA" 10 років тому він серйозно травмував хребет. Однак не зневірився, а гідно прийняв виклик долі. Розповідає про права людей з інвалідністю та доступність українських міст. І надихає інших насолоджуватися життям. "Менше 400 метрів залишилося. Менше 200! Є! Я все, і навіть на 100 метрів більше вже", - додає він. Дистанцію він здолав за 5 годин 49 хвилин. Середня швидкість - 7,3 км / год, а найбільша - 20 км/год. "42 кілометри - фігня! Я щасливий, я це зробив", - каже Дмитро з посмішкою на обличчі", - зазначено у відеоролику.

Українець, який подолав марафон на інвалідному візку, скріншот: Facebook
Українець, який подолав марафон на інвалідному візку, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, майданівець, якого побив "Беркут" до стану інвалідності, не просить допомоги, але пропонує

Як повідомляв "Знай.ua", мужня українка ампутувала ногу заради мрії всього життя: "Побігли!"

Знай.ua писав, у Львові жебрак кинула інвалідне крісло і пішла своїми ногами: чудесне "зцілення" обурило очевидців