Садівникам і городникам показали дріжджову підгодівлю для полуниці, яка прискорить зростання і збільшить кількість врожаю.

У цій статті ви дізнаєтеся, що дає дріжджова підгодівля, як її готувати і коли використовувати.

Дріжджі є відмінним доповненням до органічних і мінеральних добрив, так як містять в собі масу поживних речовин і корисних елементів для рослин. Використання дріжджів в якості підгодівлі дозволить оптимізувати утворення коренів, запустити механізм швидкого нарощування листової маси, збільшити кількість квіток і ягід, підвищити стійкість рослини до хвороб, а також поліпшити підготовку плантації до майбутнього сезону.

Полуниця / фото: Unsplash
Полуниця / фото: Unsplash

Дріжджі дають грунті білки, амінокислоти, вуглеводи, сполуки азоту, фосфору, калію та інші найважливіші мікроелементи. Варто зауважити, що використовувати дріжджову підгодівлю слід лише в комбінації з органічними і мінеральними добривами, оскільки вони містять далеко не всі поживні речовини.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як часто потрібно робити дріжджову підгодівлю?

Щоб полуниця отримала відчутну користь від дріжджовий підгодівлі, слід проводити її три рази в сезон. Перший раз - коли відростають нові листя, а земля вже прогрілася. Другий раз-коли почнеться період цвітіння і зав'язування ягід. Третій раз-після збирання врожаю, щоб посприяти.

Дріжджі / скріншот з відео
Дріжджі / скріншот з відео

Як приготувати дріжджову підгодівлю?

Якщо використовуються сирі дріжджі, то їх після подрібнення розводять в теплій воді (25...28 оС) в співвідношенні 2 кг дріжджів на відро води і дають побродити 1-2 дня. Потім розбавляють отриману суміш приблизно в 15 разів і під кожен кущ виливають 0,5 л робочого розчину. У разі сухих дріжджів потрібен і цукор. На відро теплої води беруть 2 ст.ложки дріжджів, 4 ст. ложки цукру і дають побродити 2-3 години. Після бродіння розбавляють розчин в 10 разів і удобрюють полуницю з тим же витратою.

Нагадавши, Як правильно поливати капусту на городі: шкідники втечуть, а врожаю позаздрять все.

Як повідомляв портал Знай.uа, простий спосіб позбутися від шкідників на городі.

Також Знай.uа писав, які добрива не можна використовувати, щоб не зіпсувати урожай огірків: поради городникам.