Українська журналістка, яка живе у Фінляндії розповіла, які домашні завдання отримують її діти.

Відповідний пост на своїй сторінці у Фейсбуці розмістила Галина Сергєєва.

Так, домашні завдання у фінській школі кардинально відрізняються від тих, до яких ми звикли. Як розповіла журналіст, то її доньці з біології задали знайти в інтернеті новину по темі до кожного прочитаного параграфа і написати по одному реченню.

"Це неправда, що у фінській школі немає домашніх завдань. Дуже навіть є.
Ось, днями Олька закінчила з біології розділ про тіло людини, і підсумковим домашніми завданням було знайти новину під тему кожного параграфа, всього 10 новин, по одному реченню. Ось просто гуглити і вибирати що сподобалося і зацікавило. Неважливо, якою мовою, але найпростіше виявилося шукати англійською.
Наприклад, в Олькиному списку була новина про гормони - про сучасні експрес-тестах на гормони, які можна робити вдома. Або - про те, що хвороби печінки впливають на ранню деменцію.
Часу зайняло небагато, але поки знайшла, поки почитала, поки з'ясувала всі незрозумілі терміни - і зараз Олька експерт в останніх наукових новинах", - розповідає Галина.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Ще одним цікавим домашнім завданням було сфотографувати природу в різні пори року, а під кінець зробити проект і показати, як це виглядає. А на уроці фізики на темі теплопровідності дітей водили в шкільну котельню вивчати труби. А домашнім завданням було поспостерігати, що відбувається з тілом, коли мокрий.

"А до цього у них було домашнє завдання фотографувати природу, одне і те ж місце, припустимо, сквер у дворі, в різні пори року. І під кінець зробити проект що як виглядає.
А на фізиці, на темі теплопровідності, вони на уроці ходили в шкільну котельню вивчати труби, а домашнім завданням було поспостерігати, що відбувається з тілом, коли мокрий, припустимо, після басейну, знаходишся навіть в теплому приміщенні і проаналізувати, чому мерзнеш", - розповідає жінка.

школа / скріншот з відео
школа / скріншот з відео

Таким чином, домашні завдання у фінській школі хоч і займають мінімальну кількість часу, але мають сенс - знайти і створити щось самому.

"Так, Олька нескінченно пише проекти і презентації, нещодавно на суспільствознавство потрібно були написати надихаючу промову на 4 хвилини про важливу проблему, з цифрами і прикладами, Оля писала про поганий синтетичний одяг, який швидко псується, швидко викидається і засмічує планету. І розповідала, як їй все плескали, і це було круто",- розповідає Сергєєва.

Школа, освіта - фото nus.org.ua
Школа, освіта - фото nus.org.ua

За її словами, домашки задають і учням молодших класів, які за нашими мірками виглядають смішними.

"Так, домашні завдання є і у молодших школярів, за нашими мірками вони смішні, Тема практично нічого не робить вдома, іноді вирішує пару прикладів з математики, а недавно бігав по всій квартирі - домашнім завданням було відшукати в квартирі пледи і покривала, і взяти улюблену книжку, у них був регулярний день читання - вони в класі будували халабуди з ковдр і кожен читав у своєму «будиночку» книжку дві години. Ну, або в гостях в» будиночку " у одного. Таким чином дітей привчають до читання. (Крім того, що майже кожен день їм дається спеціальний час на почитати).
Класні домашні завдання, і я такі хочу. Хочу зібрати ковдри, побудувати халабуду і читати яких-небудь "Віднесених вітром" хоч весь день",- підсумувала Галина.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Маша Єфросиніна зізналася, як пережила розставання з дочкою: "я так плакала"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Переводити дитину на індивідуальне навчання, і як це зробити: поради експерта

Також «Знай.иа " писав, що Скорочення літніх канікул в Україні: коли і скільки діти відпрацьовуватимуть скасовані іспити та пропущені уроки