Відомий український психолог Наталія Холоденко поділилася особистою історією того, як їй доводилося уживатися з чужою цікавістю в найскладніших ситуаціях.

Відповідний пост вона розмістила на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

"Коли тато вмирав, це розуміли всі навколо. Сусіди знали, що він у лікарні. Друзі завжди могли зателефонувати йому особисто. Однак кожен, коли зустрічав мене, запитував: "Як там тато?». Що я могла відповісти? Погано? Тоді розкажи деталі, а тобі і так погано. Добре? По мені ж видно, що неправда», - написала вона, знову переживаючи травмуючий момент.

Вона також додала, що їй довелося боротися з безпліддям, і в цей період свого життя вона зіткнулася з кричущою нетактовністю оточуючих.

"Коли я хворіла безпліддям, мене запитували:" Чому ти не народжуєш дітей?». Я досі не розумію,що в таких випадках відповідати. Що я хвора? Або на мені прокляття?», - зізнається Холоденко.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Вона також зазначила, що ніхто з цікавих навіть не думав їй чимось допомогти - скоріше це було задоволення власних інтересів.

"І найжахливіше, що ці питання задавалися з цікавості, коли ніхто насправді допомагати не збирався. А так "поколупався в зубах твоїм болем". Цікавість - це часто антипод емпатії", - констатує вона.

"Так і є. Мене запитували чому не народжуємо дітей. У нас дочка народилася через 14 років спільного життя. Хто не пройшов через випробування той не зрозуміє. А у кожного свого шляху і не треба мірятися з іншими досягненнями. Всім добра!!!", "А як відповісти: а чому ти незаміжня? А чому у тебе немає чоловіка?", "Терпіти не можу безпринципну цікавість», - пишуть в коментарях підписники Холоденко.

Нагадаємо, раніше Легенда "Танців з зірками" Холоденко повідала веселу історію схуднення: "поки дійдеш до туалету..."

Як повідомляє портал «Знай.uа» Гнів українців обрушився на Богдан і Мішу Заливако через фінал "Холостяка": "Аня його спокусила"

Також «Знай.uа " писав, що Юля "Зайка" готувалася до фіналу, як до весілля, поки Під спідницею були чоловіки: "це щось"