Навіть в умовах пандемії коронавірусної інфекції covid-19, яка приголомшила світ своєю раптовістю, вчені з різних країн продовжують привертати увагу людей до зміни клімату на полюсах нашої "блакитної кульки".

Одні говорять про проблеми в Арктиці, а інші - стурбовані подіями на протилежному боці. Є підозри, що в Арктиці утворилася загроза для нормального життя людей на Землі.

Про це детально повідомляє наукове видання Phys.org.

Арктика, фото: gettyimages
Арктика, фото: gettyimages

Вчені нагадують, що Антарктида утримує достатньо льоду на суші, щоб при його таненні підняти рівень Світового океану більш ніж на 60 метрів — приблизно в 10 разів більше, ніж крижаний щит Гренландії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Зміни в рівні світового океану, схема: phys
Зміни в рівні світового океану, схема: phys

Нове дослідження показує, що зміни крижаного покриву Антарктиди досягнуть критичного переломного моменту вже протягом декількох десятиліть — це трапиться в 2060 році.

Арктика, фото: gettyimages
Арктика, фото: gettyimages

У підсумку все, що знаходиться в межах берегових ліній і прибережних міст, починаючи з Нью-Йорка і закінчуючи Шанхаєм, доведеться рятувати від затоплення — рівень Світового океану підніметься. Після 2060 року зупинити танення льоду буде неможливо, як би людство не намагалося.

Проте є і хороші новини. Такий жахливий прогноз відноситься до тієї ситуації, коли люди нічого не робитимуть з викидами парникових газів. Якщо людство направить всі сили на їх скорочення, то можна буде уникнути настання переломного моменту - так званої "точки неповернення".

Раніше повідомляли, Alyona Alyona з віником кинула виклик Греті Тунберг.

Як повідомляв Знай.uа, львівські школярі показали всій Україні, як треба берегти природу.

Знай.uа писав, юний українець вчить дорослих берегти природу.