Часто складається так, що люди живуть під одним дахом роками без державної реєстрації та церковного шлюбу. Багатьом відомо, що через відсутність реєстрації в РАЦСі можна зіткнутися з певними бюрократичними труднощами.

Проте, багатьох цікавить й не менш актуальне питання: чи вважається спільне проживання чоловіка і жінки блудом, якщо між ними не укладено церковного шлюбу. У цьому детально розбирався сайт "Затишок".

Якщо говорити про те, що чоловік і жінка проживають разом, мають спільних дітей і ведуть спільне господарство, то такі відносини можна вважати шлюбом. Але у будь-якому разі шлюб може розпастися на будь-якому етапі.

Водночас вінчання, яке обирають віряни, більшість людей перетворили просто у красиву церемонію, не замислюючись про сенс цього таїнства. Хоча й церковний шлюб не застрахує на 100% від розлучення, проте, якщо чоловік з дружиною житимуть по-християнськи, кризові моменти вони зможуть пережити легше.

Весілля, фото: pixabay
Весілля, фото: pixabay

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як зазначається, навіть якщо сімейна пара живе разом, не повінчавшись в церкві, їхні стосунки блудом вважати помилково. Православна церква не вважає невінчаний, зареєстрований шлюб блудом, оскільки він є законним. Тому те, що пара не захотіла скріпити свій союз церковним Таїнством, відносити до категорії блуду не можна.

Варто звернути увагу на те, що церква ставиться з повагою до офіційно зареєстрованого шлюбу, але не схвалює співжиття. Крім того, якщо чоловік і жінка живуть разом, але не зареєстрували свій шлюб офіційно, тоді такі відносини стають блудом.

Водночас слід пам'ятати, що шлюб це усвідомлений вибір сімейної пари, до якого вона повинна прийти. Пара повинна дозріти до для церковного шлюбу.

Натомість шлюб без взаємних зобов’язань – це те, що приводить людину до інших гріховних вчинків. А офіційно зареєстроване спільне життя – це гарантія взаємної відповідальності один перед одним і дітьми. Тому церква застерігає від відносин без взаємних зобов’язань.

Весілля, скріншот: YouTube
Весілля, скріншот: YouTube

Нагадаємо, молитва до святих при зраді у шлюбі: як випросити у Бога щастя і вірність у подружжі. Молитва допоможе пережити зраду найближчої людини

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Отримуємо любов і знання": Епіфаній напередодні ЗНО дав поради майбутнім студентам. Молоді люди, як ніколи, потребують духовної підтримки, і віра в Бога може дати відповіді на хвилюючі питання

Також "Знай.ua" писав, що День Святої Ріти Касійської 22 травня: як просити допомоги у покровительки жінок, матерів і нужденних. Сьогодні згадують подвиг віри святої Рити Касійської