Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній дав українській молоді кілька важливих порад. Епіфаній звернув особливу увагу на те, що в даний час молоді люди, як ніколи, потребують духовної підтримки, і віра в Бога може дати відповіді на хвилюючі питання.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Митрополита Епіфанія в мережі Facebook.

Епіфаній / фото : ПЦУ
Епіфаній / фото : ПЦУ

"Зараз перед нашою українською молоддю виникає багато різних викликів. І для того, щоб з ними впоратися, юнакам і дівчатам потрібна духовна підтримка. Церква покликана зробити все можливе для того, щоб молода людина в сучасному світі відчувала себе духовно затишно.

Що можу порадити тим студентам, які незабаром стануть випускниками?

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Коли ми вчимося в закладі вищої освіти, то звикаємо до своїх викладачів, стаємо єдиною університетською сім'єю. Тут ми отримуємо любов і знання, які в майбутньому будемо використовувати на благо іншим. І дуже важко, коли ми завершуємо вчитися в навчальному закладі, залишати таку сім'ю. Однак це не повинно нас зупиняти, навпаки - повинна давати сили і натхнення рухатися далі.

Як Православна Церква України ставиться до науково-технічного процесу?

Сучасна наука стрімко розвивається. Православна церква не проти сучасних технологій, що застосовуються на благо. Адже будь-яку річ можна використовувати по-різному: на користь або на шкоду, навіть смертельну. Сучасні технології дозволяють робити неймовірні речі, але їх ми повинні використовувати на благо іншим.

Яка позиція Церкви про те, що сучасна жінка все частіше прагне реалізувати себе в кар'єрі, ніж в сімейному житті?

Ми за те, щоб чоловіки і жінки мали рівні умови для розвитку, зокрема в кар'єрі. Наприклад, якщо жінка може в певній області бути краще, ніж чоловік, то чим ми можемо бути проти? Ми за те, щоб всі працювали над своїм розвитком. Тому в сім'ї повинні бути стосунки взаємної любові і підтримки, без всякого приниження і насильства.", - розповідає Митрополит Епіфаній.

Публікація Епіфанія, скріншот: Facebook
Публікація Епіфанія, скріншот: Facebook

Публікація Епіфанія, скріншот: Facebook
Публікація Епіфанія, скріншот: Facebook

Публікація Епіфанія, скріншот: Facebook
Публікація Епіфанія, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, вільні стосунки - це гріх? Митрополит Епіфаній розповів про страхи "цивільного шлюбу".

Як повідомляв Знай.uа, у Києві спритний священик будує храм на смітнику.

Знай.uа писав, Епіфаній увічнив свого колегу, який відродив віру після безбожництва СРСР: "Згадуватимуть і молитися".