У ніч з 26 на 27 травня в польському місті Гданськ відбулося свято великого футболу. Фінал Ліги Європи повернув на Європейський континент ігри з уболівальниками. Головний поєдинок Ліги Європи сезону 2020/21 років пройшов між командами "Манчестер Юнайтед" та "Вільярреал". Гравці клубів і 11 тисяч уболівальників були в чаші міської арени більше двох годин.

Іспанський "Вільярреал" здолав англійців у серії післяматчевих пенальті. Про це стало відомо завдяки трансляціям та інформації численних європейських ЗМІ.

"Червоні дияволи", які востаннє вигравали Єврокубок 4 роки тому, виглядали фаворитами протистояння. Манкуніанці видали один з найкращих своїх сезонів за останні кілька років. У чемпіонаті підопічні Сульшера впевнено здобули друге місце і дуже шанобливо і сконцентровано поставилися до Ліги Європи. На шляху до фіналу манчестерці розібралися з "Реалом Сосьєдадом", "Міланом", "Гранадою" і "Ромою".

Манчестер Юнайтед - Вільярреал, фото: UEFA Europa League, Facebook
Манчестер Юнайтед - Вільярреал, фото: UEFA Europa League, Facebook

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Доля зустрічі вирішувалася в післяматчевих пенальті. І, варто сказати, такої серії не доводилося бачити давно. Всі гравці виключно пробили свої удари. Справа перейшла в ноги воротарів. Руллі забив Де Хеа, а потім і взяв пенальті від кіпера манкуніанців! 11:10 - "Вільярреал" вперше в історії стає чемпіоном Ліги Європи.

Статистика:

"Вільярреал" - "Манчестер Юнайтед" - 1:1 (11:10 - по пенальті)

Морено, 29-Кавані, 55

Капу, 54, Фойт, 85-Байї, 82, Кавані, 113

"Вільярреал": Руллі, Педраса (Морено, 88), Фойт (Гаспар, 88), Альбіоль, Капу (Раба, 120), Парехо, Піно (Алькасер, 77), Торрес, Тригерос (Гомес, 77), Ж. Морено, Бакка (Коклен, 60)

"Манчестер Юнайтед": де Хеа, Ван-Біссака (Мата, 120), Байї (Тунзебе, 115), Линделеф, Шоу, Мактоминай (Теллес, 120), Погба (Джеймс, 115), Грінвуд (Фред, 100), Фернандеш, Рашфорд, Кавані.

Арбітр: Клеман Турпен, Франція

Стадіон: "Енерга Гданськ", Гданськ, Польща

Раніше повідомляли, фінал Ліги Європи 2021 - "Вільярреал" vs. "Манчестер Юнайтед": де і коли дивитися матч, куди пустять тисячі вболівальників.

Як повідомляв Знай.uа, знову перші: українські спортсмени завоювали дві золоті медалі, земляки аплодують.

Знай.uа писав, українські силачі завоювали дві медалі, сержант "поклав на лопатки" за лічені хвилини: кадри переможного бою.