Виявилося, що українських пенсіонерів, як передбачалося раніше, замість звичної форми отримання коштів примусово переводити на виплати через банківську картку не будуть. Даний процес переведення на формат "картки для всіх пенсіонерів" в Україні відбуватиметься поступово і найголовніше - дані нововведення для пенсіонерів не обов'язкові.

Про це стало відомо завдяки заяві голови Кабінету Міністрів України Дениса Шмигаля під час засідання українського уряду в середу, 26 травня.

"Ще одне важливе питання соціальної сфери — доставка пенсій. Така доставка повинна відбуватися максимально комфортно для людей", - заявив глава українського уряду.

Денис Шмигаль підкреслив, що перехід на отримання пенсій на карткову форму повинен бути правом людей, а не зобов'язанням. Найближчим часом уряд закріпить положення у відповідній постанові.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Денис Шмигаль, скріншот: YouTube
Денис Шмигаль, скріншот: YouTube

"Перехід на отримання пенсій з готівкової на карткову форму має відбуватися поступово, реалізовуватися як правило людей, а не зобов'язання. Сьогодні закріпимо це у відповідній постанові", — сказав прем'єр-міністр.

Нашим читачам необхідно нагадати той факт, що в Україні з 1 липня на 40% підвищать пенсії. Однак підвищення отримають далеко не всі. Надбавку в 100 гривень отримають тільки ті, кому минулого року не робили індексації пенсій.

Раніше повідомляли, українець підловив "Ощадбанк" на космічних комісіях: "Такого немає в жодному банку".

Як повідомляв Знай.uа, у Києві маршрутки можуть подорожчати до 20 гривень, коли чекати підвищення цін.

Знай.uа писав, "Якщо не надійде платіж...": українка з карткою "Ощадбанку" потрапила в підступну пастку шахраїв.