На сторінці Міністерства соціальної політики України в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація для людей з інвалідністю.
Справа в тому, що вже з першого червня 2021 року набирає чинності постанова Кабміну (Кабінету Міністрів України), що спрощує процедуру отримання техзасобів реабілітації людьми, які мають інвалідність.

Українець, який подолав марафон на інвалідному візку, скріншот: Facebook
Українець, який подолав марафон на інвалідному візку, скріншот: Facebook

"Нагадаємо, особи з інвалідністю, діти з інвалідністю у відповідності з постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року № 321 "Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення та виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліку таких засобів" (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 362) мають право на безоплатне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації згідно з відповідним переліком", - йдеться у публікації.

людина з інвалідністю, фото pxhere
людина з інвалідністю, фото pxhere

У самому пості зазначене посилання на цей перелік, а після цього йдеться, що можна більш детально ознайомитися з електронним каталогом-класифікатором техзасобів реабілітації згідно з державними стандартами України (ДСТУ) 7202: 2019, щоб мати розуміння про модельний ряд технічних та інших засобів реабілітації, що забезпечуються державою. Відповідний список також має посилання в публікації, він розміщений на сайті мінсоцполітики.

Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Нагадаємо, до 50 тисяч гривень: до Дня захисту дітей в Україні зміниться низка важливих виплат та пільг

Як повідомляв Знай.ua, українцям розповіли, які права можуть врятувати неплатників аліментів: покваптеся не втратити виплати

Також Знай.ua писав, депозит, виключення, прописка і монетизація: у Мінсоцполітики відповіли на десятки важливих питань про субсидії