Чи варто поливати картоплю? Цим питанням напевно задавилися багато городників. У цій статті ви дізнаєтеся, навіщо поливати коренеплід і як часто це необхідно.

Відомо, що картопля є однією з найбільш невибагливих у догляді культур. Рослина практично ніколи не підводить з урожаєм, навіть якщо після посадки залишити його розвиватися на свій розсуд.

Однак, якщо приділити картоплі трохи уваги і турботи, то він напевно нагородить вас багатим і хорошим урожаєм.

картопля / фото: Pixabay
картопля / фото: Pixabay

Як і коли поливати картоплю?
Поливати даний коренеплід варто починати змолоду: коли рослина вже пустило коріння і почалися формувати бульби. На етапі цвітіння картоплю потрібно поливати 4 рази на тиждень, з урахуванням дощів.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Найкраще коренеплоду підійде крапельне зрошення або полив зі шланга під корінь, щоб по максимум віддати вологу коріння.

Грядки / фото: Pixabay
Грядки / фото: Pixabay

Верхнє зрошення струменем води під сильним напором здатне пошкодити молоде і ще тендітна рослина. Крім того, багато води надходить до верхівки рослини і мало до його коріння, де волога необхідна в першу чергу. Тепла вологе листя сприяє зростанню грибів і послаблює структуру рослини.

Далі картоплю можна поливати приблизно раз на тиждень, виливаючи на 1 кв.м. по 20-30 літрів води.

Якщо після поливу грунт злегка підсушити, розпушити і замульчувати, то можна скоротити частоту поливу до 1 разу на місяць.

Нагадавши, як виростити солодкі помідори: це простий засіб є в кожному будинку.

Як повідомляв портал Знай.uа, як правильно обрізати кущ агрусу, щоб він добре плодоносив.

Також Знай.uа писав, Як правильно поливати гарбуза і кабачки, щоб уникнути опіків