У Великобританії військові провели випробування реактивного ранця, щоб влаштовувати диверсії на морські кораблі.

Відомо, що британці нещодавно представили світу свій винахід – індивідуальний реактивний ранець, який здатний піднімати людину і забирати на досить великі відстані.

Щоб показати дію ранця на ділі, королівські морські піхотинці ВМС Великобританії влаштували випробування в реальних умовах. В ході навчань один з військових надів реактивний ранець і стартував з надувного човна. Він здійснив короткий переліт і приземлився на палубі попереду йде корабля. Далі він скинув за борт мотузкові сходи, щоб підоспіла бойова група змогла забратися.

Організатори випробування заявили, що все пройшло більш ніж успішно, проте з цим згодні не всі. В першу чергу, робота реактивного ранця створює неймовірний шум, який чути здалеку. Цей фактор порушить принцип раптовості і непомітності, що вкрай важливо для бійців спецназу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Другий недолік полягає в тому, що, коли військовий опинився на палубі, у нього за спиною знаходився балон з 5-10 кілограмами легкозаймистого палива. Це означає, що піхотинець стане легкою мішенню для членів екіпажу.

Самі випробування спецназівці проводили в неспокійному морі, а судна рухалися на високій швидкості. У майбутньому, даний апарат планують передати для військових дій, проте поки що Н проходить додаткові випробування.

Нагадаємо, що розгадана таємниця зникнення військового підводного човна-на борту півсотні моряків і торпеди.

Як повідомляв портал Знай.uа, Лондон хоче продемонструвати підтримку Києву на тлі нарощування Росією військових сил біля кордонів з Україною.

Також Знай.uа писав, що ЗСУ стали однією з найпередовіших армій: Україна піднялася у світовому рейтингу.