У Маріуполі гвардійський службовий собака виявив вибухівку, чим зміг запобігти теракту.

Про це розповіли в пресслужбі Національної гвардії України в соцмережі Фейсбук.

Так, під час патрулювання службова вівчарка різко почала реагувати в бік дерева на алеї, повз яку проходив маршрут гвардійців.

фото: Нацгвардія / Фейсбук
фото: Нацгвардія / Фейсбук

Підійшовши ближче до ялинки, службовий пес дав зрозуміти, що біля дерева, ймовірно, знаходиться небезпечний предмет.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Після цього було проведено огляд місця, яке викликало занепокоєння чотирилапого гвардійця. Під деревом патрульні виявили дві тротилові шашки вагою 200 грамів кожна.

фото: Нацгвардія / Фейсбук
фото: Нацгвардія / Фейсбук

"Гвардійці відразу оточили місце виявлення небезпечних предметів, викликали слідчо-оперативну групу і вибухотехнічну службу ДСНС",- йдеться в повідомленні.

фото: Нацгвардія / Фейсбук
фото: Нацгвардія / Фейсбук

Вибухотехніки вилучили знайдені предмети та передали їх працівникам поліції для проведення експертизи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві чотириногий коп" винюхав " спритного злочинця - молодець, Червоний. У Києві патрульні затримали чоловіка, який скоїв розбійний напад на жінку. Допоміг їм у цьому чотириногий друг.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Собака допомогла знайти дитину в холодному лісі: сидів і плакав біля водойми. Гвардійська собака на Ім'я Ніка допомогла знайти і повернути маленького хлопчика додому.

Також «Знай.иа " писав, що Чотирилапі охоронці: як навчають чарівних вівчарок і спанієлів шукати вибухівку і тютюн. Охорона порядку і пошук невідомих речовин – навички, яким навчають собак в Кінологічному навчальному центрі.