22-річний захисник Роман підірвався на міні рятуючи побратима.

Про українського воїна розповіли в пресслужбі ООС.

Не так давно молодий офіцер Роман, повернувся на службу, в "рідний" підрозділ, в свою окрему механізовану бригаду імені князя Романа Великого.

Але тепер, після підриву, замість лівої ноги у нього протез. Ногу він втратив під час підриву, рятуючи побратима. Роман не соромиться своєї нової ноги і спокійно її показує.

"Разом з двома побратимами, Михайлом і Миколою йшли "чистим", вже пройденим іншими, шляхом. Відстань до ворога - дуже мала, тому були особливо пильними. Михайло йшов першим, і протягом декількох секунд після того, як прогримів вибух, ми бачили тільки стовп пилу ... Виявилося, що вибуховою хвилею Михайла відкинуло в посадку неподалік, в окоп, звідки вибратися сам він не міг. Коли я дістався до нього, шокованого, побачив, що у нього немає частини правої ноги. Швидко наклав турнікет, забрав його автомат і витягнувши побратима з окопу, зробив крок назад. Тоді і пролунав другий вибух ...", - розповідає лейтенант.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За словами Романа, після першого шоку від пережитого і побаченого він зміг сам собі накласти джгут турнікет. Як зізнався захисник, то в той момент сильно переживав за праву ногу, ніж за ліву, хоча вона виглядала гірше.

фото: ООС
фото: ООС

У той час, поки третій з групи, Микола, побіг за допомогою, Роман і Михайло, ігноруючи біль і ризик, почали вибиратися з окопу.

"Повзли. Я тягнув на собі два автомати, свій і побратима: кинув автомати на 2 метри вперед - доповзли. Кинув знову ... І так багато разів ... Щосили намагалися не втратити пильність, не пропустити постріли в нашу сторону, і спробувати відбитися, щоб вижити ... А ще постійно падала рація, яку я чомусь того дня не причепив на карабін. Дуже боявся її втратити, щоб ні за яких обставин не дісталася в руки ворогові. Не загубив",- згадує події того дня Роман.

Потім хлопців знайшли побратими і його серйозно пораненого відвезли в госпіталь. У той момент Роман мав тільки дві думки - "що я скажу батькам?", і "як далі служити?".

Захисник не хотів розповідати рідним про те, що з ним сталося. Думав зробити це пізніше. Але виявилося, що вдома вже всі знали і божеволіли від переживань - батькам повідомили через годину, після того, як Роман підірвався.

"Про це дізнався майже через дві доби, вже в Харківському госпіталі. Там, після складних операцій і наркозу, і прийшло справжнє усвідомлення того, що сталося. Звичайно, був відчай: мені 22 і у мене немає ноги ... Але на моє щастя, і можливо, завдяки характеру Я швидко взяв себе в руки ... Зараз я мрію про те, щоб зі мною і з рідними все було добре, щоб близькі були живі і здорові. І про мир після перемоги ... Чи пробачу ворогові те, що зі мною сталося? Ні, не пробачу, і не приховую цього. Не пробачу за себе, за всіх загиблих і поранених, за свою країну",- каже лейтенант.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Контузія змусила українського воїна відкрити в собі новий талант-заткне за пояс весь " МастерШеф"

Як повідомляє портал «Знай.иа» ЗСУ втратили мужню снайпершу-розвідницю: "терпіла біль і нічого нікому не говорила"

Також «Знай.иа " писав, що Фермер із Закарпаття залишив гарні виноградники і пішов прямо на передову: "щоб Україна була"