1 червня в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей. Свято, яке вимагає особливої уваги, так як в нашій країні величезна кількість малюків не отримує належної турботи від близьких.

Голова Національної поліції Ігор Клименко вирішив дати невелике інтерв'ю на цю тему. Події, які щодня трапляються з дітьми, прямим текстом говорять про те, що захищати юних українців потрібно більш ретельно.

Як показує практика, 95% проблем виходить із самої сім'ї, або ж навчального закладу.

Поліція, Фото ілюстративне: Facebook
Поліція, Фото ілюстративне: Facebook

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сьогодні в Україні живе понад 41 мільйон людей, з них близько 7 мільйонів - діти. При цьому, 365 тисяч живуть в багатодітних сім'ях, 218 в малозабезпечених, і ще 350 тисяч опинилися в складних життєвих обставинах.

За минулий рік поліція зафіксувала приблизно 3400 злочинів, які були скоєні над дітьми. Ще в 2016 році це число становило 5400, тобто статистика зменшилася на 36%.

Діти, скріншот: Youtube
Діти, скріншот: Youtube

Зазначив глава поліції, що збільшилася кількість самогубств. За 2020 рік їх кількість склала 137, і ще 187 зробили спробу. Всьому виною домашнє насильство, булінг, відсутність уваги і комплекси, з якими дитяча психіка не в змозі впоратися.

Зараз в поліції налічується 1200 працівників підрозділів ювенальної превенції. Це так звані дитячі поліцейські, які турбуються про безпеку неповнолітніх. У половині регіонів середнє навантаження на одного ювенального поліцейського становить 6-8 тисяч дітей.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Зараз робиться все можливе для того, щоб зробити підрозділ більш ефективним. Підвищується кваліфікація, а також проводяться додаткові підготовки. Важливо, щоб вони були не тільки морально сильними, але і змогли надати невідкладну психологічну підтримку дитині.

Батькам також варто стати більш уважними до своїх дітей. Знати, де вони знаходяться, з ким спілкуються, чим займаються. Більше цікавитися дитиною, щоб знати, що у нього на думці. І це питання не про контроль, а про увагу.

Нагадаємо, що у Києві за водіями наглядатиме мотопатруль: "тепер не сховатися"

Як повідомляв портал "Знай.ua", харків'янин з великим сердем паралізував рух на дорозі: "ця грудочка - жива!"

Також, "Знай.ua" писав, що дорогу не почистили: водій потрапив у ДТП через дорожні служби