В Україні стартував сезон полуниці. Ціни більш менш стабілізувалися, проте все одно залишають бажати кращого. Експерти розповіли, як не помилитися при виборі літньої ягоди, і як її перевірити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВсьому відомо, що солодка полуниця повинна бути запашною, а чим слабкіше пахне ягода, тим більше нітратів в ній знаходиться. Колір повинен бути яскраво-червоним, однак, якщо вона темна, практично бордова, це означає, що вона була "підфарбована" за допомогою спеціально пристосованих добрив.
А чим полуниця блідіше, тим вона кисліше. Вона вже ніколи не дозріє, і такий залишиться, поки не згниє. Хвостики і листочки у дерева обов'язково завжди повинні бути свіжими, інакше плоди вийдуть не смачними.
Солодкість полуниці також визначається відстанню між ягодою і самим хвостиком. Якщо воно є, тоді полуниця повинна бути неймовірно солодкою, як відзначають експерти. Також, можна це визначити по зерняткам. Чим їх менше, і чим глибше вони сидять - тим більша ймовірність, що ви зробили правильний вибір при покупці.
Як відомо, полуниця-джерело величезної кількості вітамінів групи А, В і С.також, в плодах ягід міститься багато корисних речовин.
Варто пам'ятати, що сезон полуниці зазвичай триває не більше чотирьох тижнів, тому потрібно встигнути поласувати цією ягодою сповна, поки не пізно. Починається він в основному в кінці травня-початку червня, і аж до кінця першого літнього місяця.
Нагадаємо, раніше Домашній рецепт хлібного квасу: приготування освіжаючого напою для найспекотніших днів
Як повідомляє портал "Знай.ua" Франківець вдома відтворив рецепт 100-річного пива: забудьте про магазинне
Також "Знай.ua" писав, що Домашнє вино з будь-якого варення замінить вам магазинний алкоголь: готове вже через три тижні