В Україні стартував сезон полуниці. Ціни більш менш стабілізувалися, проте все одно залишають бажати кращого. Експерти розповіли, як не помилитися при виборі літньої ягоди, і як її перевірити.

Всьому відомо, що солодка полуниця повинна бути запашною, а чим слабкіше пахне ягода, тим більше нітратів в ній знаходиться. Колір повинен бути яскраво-червоним, однак, якщо вона темна, практично бордова, це означає, що вона була "підфарбована" за допомогою спеціально пристосованих добрив.

Полуниця, скріншот: Youtube
Полуниця, скріншот: Youtube

А чим полуниця блідіше, тим вона кисліше. Вона вже ніколи не дозріє, і такий залишиться, поки не згниє. Хвостики і листочки у дерева обов'язково завжди повинні бути свіжими, інакше плоди вийдуть не смачними.

Як підібрати полуницю, фото: e-w-e.ru
Як підібрати полуницю, фото: e-w-e.ru

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Солодкість полуниці також визначається відстанню між ягодою і самим хвостиком. Якщо воно є, тоді полуниця повинна бути неймовірно солодкою, як відзначають експерти. Також, можна це визначити по зерняткам. Чим їх менше, і чим глибше вони сидять - тим більша ймовірність, що ви зробили правильний вибір при покупці.

Як відомо, полуниця-джерело величезної кількості вітамінів групи А, В і С.також, в плодах ягід міститься багато корисних речовин.

полуниця, фото Pxhere
полуниця, фото Pxhere

Варто пам'ятати, що сезон полуниці зазвичай триває не більше чотирьох тижнів, тому потрібно встигнути поласувати цією ягодою сповна, поки не пізно. Починається він в основному в кінці травня-початку червня, і аж до кінця першого літнього місяця.

Нагадаємо, раніше Домашній рецепт хлібного квасу: приготування освіжаючого напою для найспекотніших днів

Як повідомляє портал "Знай.ua" Франківець вдома відтворив рецепт 100-річного пива: забудьте про магазинне

Також "Знай.ua" писав, що Домашнє вино з будь-якого варення замінить вам магазинний алкоголь: готове вже через три тижні