За останні кілька місяців в українських магазинах, супермаркетах і навіть на ринках значно зросли. Тому народні обранці нібито вирішили знизити ціни на соціально значущі продукти.

Для цього в український парламент внесено законопроєкт № 5425-2, яким хочуть знизити ставку податку на додану вартість (ПДВ) для зазначеної групи товарів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

ціни на продукти, скріншот з відео
ціни на продукти, скріншот з відео

Авторами документа виступила група народних депутатів від різних фракційних груп. Зокрема, проектом вносяться зміни до Податкового кодексу, якими пропонується зменшити ставку ПДВ з 20% до 14% за операціями з постачання та ввезення на митну територію України харчових продуктів, що мають важливе соціальне значення.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Наразі такий перелік затверджено постановою Кабміну" Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають важливе соціальне значення, товари протиепідемічного призначення " № 341 від 22.04.2020 року.

Ціни на продукти, кадр з відео
Ціни на продукти, кадр з відео

Зокрема, до цього переліку внесено такі харчові продукти: гречана крупа; цукровий пісок; Борошно пшеничне вищого ґатунку; макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого ґатунку); молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці); хліб житньо-пшеничний; яйця курячі категорії С1; птиця (тушка куряча); вода мінеральна негазована; масло вершкове жирністю 72,5%.

Кавові новини

Бразилію, за прогнозами, очікує найгірший період посухи за 91 рік, на тлі чого ціни на каву Арабіка виросли до максимуму за 4,5 року. Минулого року в квітні повідомлялося, що в світі очікується дефіцит кави через поширення коронавірусу в країнах Латинської Америки.

Раніше повідомляли, по 23 гривні або по 26? Ціни на банани заплутали покупців - товар один, вартість різна.

Як повідомляв Знай.uа, штраф до 34 тисяч гривень: прийнято закон про обмеження обігу пластикових пакетів.

Знай.uа писав, фрукти, м'ясо і більше молочки: опубліковано перше меню українських школярів - вже з вересня.