На прийняття рішення водіям дається пів року. Хто поквапиться, дійсно отримає шанс зекономити. Кому дозволять скористатися пільговою схемою і які є підводні камені, розповідають журналісти новин «Спецкор» на каналі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

В Україні з 15 червня стартує період спрощеного розмитнення «євроблях». Експерти запевняють, ті, хто поквапиться, справді зможуть зекономити кошти за допомогою нової пільгової схеми.

Через два тижні набуває чинності закон про пільгове розмитнення для іномарок, вивезених із Європи до кінця 2020 року.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«На той час розмитнення мого авто було дуже дорогим, майже 5500 євро. Ми розуміли це, тому чекали на новий закон. І дочекалися. На цей момент розмитнення мого автомобіля коштує 1200 євро», — розповіла автолюбителька Марина Дяченко.

Однак така вигода не для всіх. По-перше, «євробляху» зможуть розмитнити лише ті, хто встиг до нового року купити та завезти її в Україну. По-друге, сума акцизного податку залежить не тільки від віку, об’єму та типу двигуна, а й від екологічності машини. Також авто має відповідати екологічному класу не нижче євро-2 та в жодному разі не повинно бути із країни-агресора.

Середня ціна розмитнення орієнтовно становитиме 1000 – 1500 євро. Для тих, хто встигне за 180 днів розмитнити свою іномарку, економія буде суттєва, приблизно 30%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харківських водіїв зобов'яжуть заплатити 170 тисяч за нерозмитнення: кому загрожують штрафи

Як повідомляє портал «Знай.uа» Можна забути про маршрутку? Зеленський підписав довгоочікувані закони про розмитнення євроблях

Також «Знай.uа» писав, що Пільгове розмитнення авто: подробиці нових законів про євробляхи