Для всіх українських водіїв, а також для власників апаратів, які працюють на бензині, з'явилися важливі новини. Національна компанія "Нафтогаз" поділилася новими даними розрахунків середньої вартості бензину і дизельного палива в Україні.

Виявляється, саме від цієї ціни на території України мережі АЗС можуть встановлювати свої націнки. Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному порталі Мінекономіки.

АЗС, кадр з відео
АЗС, кадр з відео

Розрахункові ціни бензину підвищено з 21,84 гривень за літр до 24,92 гривень, а для ДП - з 20,89 до 20,91 гривень за літр. Таким чином, максимальна націнка вартості бензину на АЗС не може перевищувати 29,92 гривень за літр, А ДП - 27,91 гривень.

Важливо нагадати той факт, що Кабінет Міністрів України ще 15 травня ввів регуляторні ціни на бензин і дизельне паливо. Максимальна націнка на бензин може становити 5 гривень, а на ДП - 7 гривень за літр.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що за останні кілька місяців в українських магазинах, супермаркетах і навіть на ринках значно зросли. Тому народні обранці нібито вирішили знизити ціни на соціально значущі продукти. Для цього в український парламент внесено законопроект № 5425-2, яким хочуть знизити ставку податку на додану вартість (ПДВ) для зазначеної групи товарів.

Раніше повідомляли, нові ціни на головні продукти: українцям показали список, з яким ходити в магазин стане приємніше.

Як повідомляв Знай.uа, від 1700 до 8500 гривень штрафу: харків'янам розповіли про "покарання" за пластикові пакети.

Знай.uа писав, по 23 гривні або по 26? Ціни на банани заплутали покупців - товар один, вартість різна.