В Україні взялися за введення накопичувальних пенсій. Про це повідомили у прес-службі Кабінету міністрів.

Як зазначається, 2 червня було затверджено постанову Кабміну про створення робочої групи, яка має розглянути питання запровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення, а також розвиток недержавного пенсійного забезпечення.

Планується що частина від податків, які сплачують люди, буде спрямовуватися одразу на особисті пенсійні рахунки.

пенсіонер, скріншот з відео
пенсіонер, скріншот з відео

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, наразі в Уряді наполегливо працюють над впровадженням другого рівня пенсійної системи.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Відповідно до неї передбачається зниження податків від громадян до бюджету. Частка податків перенаправлятиметься одразу на особисті пенсійні рахунки.

Денис Шмигаль, скріншот: YouTube
Денис Шмигаль, скріншот: YouTube

Їх можна буде інвестувати та примножувати. Коли громадянин досягне пенсійного віку, він отримає власні відкладені кошти, а разом з ними - державну солідарну пенсію.

Нагадаємо, раніше Укрпошта перемогла: пенсіонерам дозволили не робити банківські картки

Як повідомляє портал «Знай.uа» Українцям виплатять 400 мільйонів гривень: хто потрапив до списку

Також «Знай.uа " писав, що Українці отримають надбавку до пенсії: кому 850 грн, а кому-копійки