Міністр соціальної політики України Марина Лазебна виступила у Верховній Раді України, де розповіла про індексацію пенсій в Україні для пенсіонерів. Як намагаються вирішити питання.

Ролик з трансляцією опублікований на сторінці Міністерства в соціальній мережі Facebook, і кожен бажаючий може легко його переглянути, вивчивши питання більш детально.

Другий рік поспіль уряд проводить індексацію пенсій. Цього року, з першого березня її провели також, і підвищену пенсію отримали вже понад 8 мільйонів громадян. Індексація склала цілих 11 відсотків.

У липні буде проведена ще одна індексація для одного мільйона українців. Її отримають ті, хто почав отримувати виплати в період з 2018 по 2020 рік, а також тим, кому виплачують мінімальну пенсію.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

Всього, за цей рік більше грошей стане отримувати понад 10 з половиною мільйонів українців.

Поговорила Марина Лазебна і про зміну пенсійного законодавства в 2017 році, коли дата щорічної індексації була вилучена, а для окремих категорій населення (наукових співробітників, держслужбовців, працівників органів місцевого самоврядування) і зовсім її припинили проводити.

пенсіонер, скріншот з відео
пенсіонер, скріншот з відео

Саме тому, Уряд вніс на розгляд, в якому йдеться про відновлення індексації для цих категорій населення. Якщо законопроект буде прийнятий, то це позитивно позначиться на плануванні бюджету.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Нагадаємо, що починаючи з 1 квітня 2021 року мінімальний пенсійний вік для жінок збільшився до 60 років. Це стало фінальною точкою підвищення віку в рамках проекту, який був прийнятий ще в 2011 році.

Нагадаємо, раніше Укрпошта перемогла: пенсіонерам дозволили не робити банківські картки

Як повідомляє портал "Знай.uа" Українцям виплатять 400 мільйонів гривень: хто потрапив до списку

Також "Знай.uа" писав, що Українці отримають надбавку до пенсії: кому 850 грн, а кому-копійки