На сьогодні вартість скрапленого газу в гуртовому сегменті українського ринку припинила падіння і стабілізувалася.

Проте більшість опитаних Консалтинговою групою "А-95" трейдерів сходяться на думці, що наступного тижня можливе зростання цін з усіх імпортних джерел. Про це повідомляється на сайті UAMotors.

Зазначається, що подорожчання СВГ вже відбулося в Росії, де почав рости попит на автогаз. Також зростають котирування в Польщі. У зв'язку з цим польські трейдери починають переорієнтувати деякі обсяги на захід, де вартість СВГ почала збільшуватися.

Водночас казахстанські виробники почали знаходити більш вигідні пропозиції в Середній Азії. А це незабаром позначиться на цінах спотових партій, які брали активну участь у наповненні українського ринку в травні.

Динаміка вартості газу, фото: UAMotor
Динаміка вартості газу, фото: UAMotor

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як зазначили фахівці ще один чинник, що стимулює перехід цін до зростання – це випадання з ринку обсягів Мозирського НПЗ. На сьогодні ще до кінця не зрозуміло, чи дасть завод скільки-небудь СВГ на український напрямок.

На основі цьього трейдери відзначають, що здорожчання могло б розпочатися вже першого тижня червня, якби не великі перехідні залишки.

"Не можна сказати, що ринок сильно перелитий, однак запаси на більшості баз непогані, а в дорозі – великі обсяги з травня. Таке наповнення трохи відтермінує здорожчання в Україні", – вважає один з опитаних продавців газу.

Заправка авто, скріншот
Заправка авто, скріншот

Нагадаємо, не по всій країні, а в регіонах: глава МОЗ Ляшко розповів про скасування тестів та нових "зелених" зонах. У діючих правилах зазначено, що "зелену" зону можна вводити тільки для всієї країни, а не для окремих регіонів

Як повідомляв портал "Знай.ua", десяткам тисяч українців "вибили" борги із зарплати, як їм це вдалося. Працівникам продовжують затримувати зарплати

Також "Знай.ua" писав, що харків'янам назвали кращі країни для відпустки в період пандемії: де можна відпочити без самоізоляції. В деякі країни українців пускають без обмежень