З Міністерства соціальної політики України прийшли дуже важливі новини. Глава відомства Марина Лазебна заявила, що "по відношенню до пенсіонерів ми займаємо чітку позицію - не обмежуватися тільки пенсійним забезпеченням".

У п'ятницю, 4 червня, на "годині запитань до уряду" Марина Лазебна доповіла, що вже виконано у сфері соціального захисту літніх людей та осіб з інвалідністю.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

За словами Марини Лазебної, в рамках соціального діалогу Мінсоцполітики опрацьовано, Урядом схвалено та внесено на розгляд Верховної Ради України проєкт Закону № 4668, яким відновлюється індексація пенсій для всіх категорій пенсіонерів та встановлюється дата індексації - 1 березня.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Міністр зазначила, що уряд по відношенню до пенсіонерів займає чітку позицію не обмежуватися тільки пенсійним забезпеченням.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook

За дорученням Президента України Уряд розпочинав додаткові соціальні програми, зокрема:

- адресну допомогу для 2 млн 400 тис. пенсіонерів старше 75 років;

- щомісячні компенсаційні виплати для півмільйона осіб, які мають страховий стаж 30 років у жінки і 35 років у чоловіків;

- цільові доплати для 1 млн 700 тис. пенсіонерів з низькими розмірами заробітної плати, які вони отримували за період їх трудової діяльності;

Завдяки цим діям близько 5 млн пенсіонерів отримують додаткові щомісячні виплати, а це майже половина всіх пенсіонерів.

Також на виконання ініціатив Президента України:

- цього року продовжено виплату в розмірі 500 грн особам віком 80 + та забезпечено для них мінімальну пенсійну виплату на рівні 2600 гривень;

- з 1 жовтня допомогу до пенсії у розмірі 400 гривень отримають пенсіонери віком від 75 до 80 років. Для них мінімальна пенсійна виплата встановлена на рівні 2500 гривень.

Починаючи з наступного року ці виплати будуть індексуватися, а потім збільшені.

- з 1 січня і з 1 грудня цього року підвищується розмір мінімальної пенсії за віком у пенсіонерів старше 65 років. Таких у нас 2300000. Зараз мінімум, який вони отримують, становить 2400 грн, а з 1 грудня буде-2600;

- з 1 квітня підвищено пенсії для 300 тис. працюючих пенсіонерів;

- майже в два рази підвищено пенсії сім'ям загиблих учасників бойових дій.

За словами Марини Лазебної, з 1 липня цього року також буде проведено підвищення мінімальних пенсійних виплат для осіб з інвалідністю внаслідок війни:

по I групі до 12 051 грн (+552,5 грн);

по II групі до 9 733,5 грн (+446,25 грн);

по III групи до 6 674,4 грн (+306 грн).

Крім того, з 1 березня на 11% перераховані страхові виплати (регресу) для майже 200 000 постраждалих на виробництві (середній розмір підвищення склав 430 грн). Марина Лазебна подякувала народним депутатам України за прийняття в першому читанні урядового законопроєкту № 4555 про підвищення рівня пенсійного забезпечення чорнобильців.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, по Україні йде хвиля закриття десятків шкіл: батьки виходять на страйки і "атакують" Верховну Раду.

Як повідомляв Знай.uа, українцям виплатять 400 мільйонів гривень: хто потрапив до списку.

Знай.uа писав, оплата путівок та більше послуг з оздоровлення: у Мінсоцполітики презентували програму підтримки дітей до 2025 року.