Людство зібрало безліч повір'їв, які пов'язані з порогами. Найпопулярніші з них в нашій добірці.

Проблеми пов'язані з порогом можна пояснити психологічно: адже це межа між житлом людини, в якому він відпочиває і набирається сил, і зовнішнім світом, з яким він змушений взаємодіяти та боротися за виживання. Саме з цієї причини ним пов'язано безліч умовних правил.

По-перше, не можна вітатися через поріг і навіть через нього розмовляти, передає портал rialnost. Народний поголос говорить про те, що результатом порушення першого правила є втрати гроші або скандали між родичами. Якщо ж ви з кимось розмовляєте через поріг, то, як свідчить повір'я, ви можете посваритися з цією людиною.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Відзначимо також, що є повір'я, що забороняє наступати на поріг. Причина в біблійній історії. Старий Завіт нам оповідає про "трьох Вартових порога" в храмі Єрусалиму, в обов'язки яких було попереджати парафіян, що на поріг ставати не можна. Ті, хто порушував цю заборону, був битий палицями.

Також, народний поголос запевняє, що не можна передавати гроші через поріг, тому що це неминуче призведе до матеріальних втрат.

Нагадавши, молитва до святих при зраді в шлюбі: як випросити у Бога щастя і вірність в шлюбі. Молитва допоможе пережити зраду найближчої людини.

Як повідомляв портал "Знай.иа", вінчання або просто штамп? Всі "за" і "проти" шлюбу з дозволу Бога-чи врятує від розлучення. Як церквою сприймається НЕВІНЧАНИЙ шлюб.

Також "Знай.иа" писав, що День Святої рити Касійської 22 травня: як просити допомоги у покровительки жінок, матерів і нужденних. Сьогодні згадують подвиг віри святої рити Касійської.