Які ж ікони повинні бути в будинку кожного християнина, і бути сімейним оберегом.

Іноді ікони і образи святих об'єднані в іконостас, а перед ними просять допомоги і підтримки, і моляться. В першу чергу мова йде про лику Ісуса Христа - Спас Нерукотворний, Вседержитель. Перед цим святим люди моляться про зцілення від недуг або серйозних хвороб.

Володимирська ікона Божої Матер / фото molva33
Володимирська ікона Божої Матер / фото molva33

Крім нього, образ святої Діви Марії, Божої Матері або Богородиці, яка є втіленням всеосяжної любові і прощення, мудрості, смирення і терпіння. У неї просять про сімейне благополуччя, хорошого чоловіка, дітей і про здоров'я. Також відомо, що образ Божої Матері беруть разом з Ісусом Христом на вінчання.

Ікона Вознесіння Господнє
Ікона Вознесіння Господнє

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Найбільш шанованим, якщо говорити про святих, є образ Святого Миколая Угодника (Чудотворця) - перед ним люди моляться про зцілення. Також не варто забувати про особливий оберіг, іконі Семистрільної Богородиці, яку слід розташовувати навпроти вхідних дверей або над входом в головну кімнату будинку, щоб вона оберігала від пліток, сварок і злих людей.

Свята Животворящої Трійці - три ангела, які виступають символом любові і єднання - теж не будуть зайвими. При цьому не варто розміщувати багато ікон у себе в будинку, і ставитися до них з повагою.

ікони, скріншот з відео
ікони, скріншот з відео

Нагадаємо, найсильніший сон Діви Марії про Ісуса: зберігайте його і буде вам щастя

Як повідомляв "Знай.ua", чому не можна вітатися і розмовляти через поріг: добірка прийме, які всі знають з дитинства

Знай.ua писав, Львівський священик розповів, як переконав віруючих відмовитися від штучних квітів на кладовищі: "Це неповага"