Депутат Держдуми Росії висловив претензію з приводу нової форми збірної України для нового чемпіонату Європи.

Річ у тому, що на новій формі є карта України з Кримом і Донбасом. Це не сподобалося російському депутату Дмитру Свищову, який вважає це виразом якоїсь політичної позиції. Про це повідомляє Instagram-портал Динамо Київ.

"Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Це вираз якоїсь політичної позиції, яка відрізняється від позиції нашої країни", - заявив він.

UAF.UA

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Він також додав, що Росія і Україна можуть зустрітися в рамках змагання, що створить ґрунт для конфлікту. З цієї причини Свищов розповів, що УЄФА повинен заборонити дану спортивну форму, через те, що це політична декларація.

Фото:UAF.UA

Підписники соціальної мережі відреагували на дану заяву депутата.

"Нехай цей депутат засуне свою думку в одне місце"; "А у кого це бомбить?"; "Нехай заздрить, що у них немає такої форми", - повідомляють вони.

Відзначимо, що Чемпіонат Європи з футболу починається 11 червня. Турнір, був запланований минулого року, проте його перенесли через пандемію коронавірусу.

При цьому, як і літні Олімпійські ігри в Токіо, збереже в назві приставку "2020" в маркетингових цілях. Це буде перший Чемпіонат Європи з футболу, який був перенесений у зв'язку з надзвичайними обставинами. 23 квітня 2021 року УЄФА прийняла рішення про те, що глядачі будуть допущені на матчі турніру, проте на більшості матчів, включаючи півфінали і фінал, заповнюваність трибун складе не більше 50%.

У груповому етапі турніру, як і на Євро-2016, зіграють 24 Збірні. Це буде перший Чемпіонат Європи, який пройде не на території однієї або двох країн, що межують один з одним, а на 11 стадіонах 11 міст 10 держав (11 національних асоціацій УЄФА).

Нагадаємо, зірку "Шахтаря" В'ячеслава Шевчука закували в наручники в центрі Києва, чинив опір поліцейським: "Дай поп * сять"

Як повідомляв " Знай.ІА", зірка " Шахтаря" В'ячеслав Шевчук вибачився за п'яну їзду: "Змастив свято"

Знай.ІА писав, футболіст вивалився з автобуса під час святкування перемоги команди: "Добре зазначив"