Проблема алкоголізму була актуальна в Радянському Союзі. З цієї причини з нею боролися за допомогою системи витверезників.

На ЖЖ-журналі mirovich.media розповіли про цю практику, а також продемонстрували ряд фотографій з радянській практиці боротьби з алкоголіками.

Перші витверезники були відкриті ще за часів Російської імперії, проте після революції ситуація змінилася і ці будівлі почали закриватися. Вже в сталінський час було вирішено повернутися у цій практиці.

В СРСР витверезники стали відкриватися на початку 1930-х років, а на початку 1940-х за особистим наказом Берії були виведені з Наркомату охорони здоров'я і підпорядковані НКВС. У ряді країн ця практика працює і досі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У витверезники доставлялися люди, які влаштовує дебош в громадському місці. За ними виїжджав наряд міліції з двох осіб. При цьому радянських депутатів ніколи не доставляли в витверезники, а також вагітні жінки та інваліди.

П'яницю доставляли в витверезник, де насамперед встановлювалася його особа і місце роботи. Якщо людина мала високу стадію сп'яніння - його намагалися "протверезити" під крижаним душем.

У деяких випадках п'яницю і били, бували також випадки, коли привласнювалися його гроші правоохоронцями. Про потрапляння у витверезник обов'язково доповідали на місце роботи.

Раніше повідомляли, українські рятувальники отримали вертольоти, оснащені останнім словом техніки: "Абсолютно безкоштовно".

Як повідомляв Знай.ІА , українку жорстоко побили в літаку до Домінікани:"почали х**рити, роздряпали обличчя".

Знай.ІА писати, "Бомбу везу": у Польщі українку не пустили на літак через невдалий жарт.