Провідні банки України ускладнили процедуру грошових переказів. Фахівці пояснили, чим це загрожує.

Від головних фінансових установ країни, куди входять Приватбанк, Ощадбанк і Монобанк вимагають ускладнити систему грошових переказів. Причина у вимогах Нацбанку. Передбачається, що це має поліпшити безпеку грошових переказів, передає портал Типовий Херсон.

Відділення банку, скріншот: Youtube
Відділення банку, скріншот: Youtube

Як розповів економіст Євген Невмержицькій, нові правила поширюється на всі платіжні системи в країні. Одним із серйозних змін-вимога довгого одноразового пароля для підтвердження платежу.

Кредит у банку, кадр з відео
Кредит у банку, кадр з відео

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Одноразовий пароль повинен містити не менше 8 символів, серед яких — маленькі та великі латинські літери. І використовуватися такий пароль повинен не довше 10 хвилин", - зізнався економіст.

Відзначимо, що дане нововведення ускладнює переклади, так як без листочка неможливо запам'ятати вісім цифр і доведеться постійно відриватися, щоб запам'ятати набір цифр.

Представники Національного банку відзначають, що даний процес ускладнить кібершахраїв перехопити пароль. Проблема, яка стала перед фінрегулятором, необхідність конкурувати з хакерами, які намагаються вдосконалювати свої програми.

Раніше повідомляли, українські рятувальники отримали вертольоти, оснащені останнім словом техніки: "Абсолютно безкоштовно".

Як повідомляв Знай.ua , українку жорстоко побили в літаку до Домінікани:"почали х**рити, роздряпали обличчя".

Знай.ua писати, "Бомбу везу": у Польщі українку не пустили на літак через невдалий жарт.