Молоко в Україні вже давно навчилися фальсифікувати, і займаються цим заготівельники. Таку заяву зробили в Союзі молочних підприємств.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа словами керівника організації Вадима Чагаровського, недобросовісні заготівельники і продавці молока додають в молоко різні речовини, щоб підробити жирність. Наприклад, такий ефект дають миючі засоби.
Крім того, таким чином вони довше зберігають молоко свіжим.
«Ті, хто виробляє молоко, не є фальсифікаторами. Фальсифікують молоко заготівельники, які у них закуповують, і ті продавці, які продають на базарах, перепродують. Мета фальсифікації-збереження нативних властивостей, а саме кислотності, для чого використовуються сода і миючі засоби, щоб молоко не було кислим», - розповів він, додавши, що на смак визначити підробку практично неможливо.
Купуючи молоко на базарі у приватника, ви не виявите в ньому домішок.
Але більшу кількість миючих речовин кидають в молоко, здаючи його на промислову переробку.
Оскільки оплата за товар залежить від жирності молока, заготівельники намагаються її підробити-і в цьому їм допомагає пральний порошок.
При цьому Чагаровський стверджує, що на підприємствах підробити молоко неможливо.
Нагадаємо, у в'язницю на 2000 років: чиновники загриміли за грати через підробку документів
Як повідомляв " Знай.ua", ти до подруг - а він слідом: що робити, якщо улюблений стежить за тобою
Знай.ua писав, у Києві спритний злодюжка "роззув" Volkswagen посеред дня: "все знято"