Почалося літо, а це досить складний і трепетний процес для тих, у кого є своє господарство і город. За рослинами потрібно ретельно стежити, щодня.

Експерти вирішили згадати народні засоби, які можуть врятувати від фітофтори - так зване захворювання рослин, яке несе руйнівний або ж знищує процес.

Для того, щоб цього не сталося, потрібно скористатися кількома простими способами, які врятували багатьох господарів.

Город, скріншот: YouTube
Город, скріншот: YouTube

Допомогти в цьому Вам зможе молоко, або ж молочна сироватка. Берете 2 літри молока або сироватки, один стакан цукру, і десять літрів води. Все це змішуєте, і починаєте обприскувати плоди.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Можна використовувати також часниковий настій. Тут знадобиться трохи більше інгредієнтів, але, засіб дійсно працює.

город / скріншот з відео
город / скріншот з відео

Берете 200 грам часнику, 20 грам йоду, і 30 грам господарського мила. Часник пропускаєте через м'ясорубку, і даєте йому настоятися у воді - 2-3 дні. Далі необхідно розвести в 10 літрах води цей часник, висипати туди мало і йод, після чого можна починати обприскувати.

Полуниця на городі, фото: скріншот з відео
Полуниця на городі, фото: скріншот з відео

І третій спосіб під назвою зольний розчин: зола — 0,5 кг; вода — 3 літри; Мило господарське — 30 грам. Воду з золою прокип'ятити протягом 30 хвилин. Остудити, розбавити до 10 літрів водою, ввести мило і обприскувати.

Нагадаємо, ми розповіли, чим і як поливати моркву і буряк для казкового врожаю.

Як повідомляє портал "Знай.ua" Місячний календар посіву: повний список вдалих днів для багатого врожаю. Саме в травні українці пересаджують розсаду, доглядають за плодовими деревами і обробляють грунт.

Також "Знай.uа" писав, що Хитрощі городника: як захистити капусту від шкідників і висадити огірки.