На сайті з офіційно задокументованими рекордами з Книги рекордів Гіннесса є інформація про найважчу в історії медицини людину.

Йдеться про Джона Брауера Міннока, який прожив не дуже довге життя через ожиріння, що почалося з самого дитинства. Він юного хлопчика до дорослого чоловіка, експерти документували поступовий набір ваги в різні моменти життя. Наприклад, ще при народженні в далекому 1941 році, нічого не віщувало біди і думки про те, що Джон стане самим товстим і важким людиною в світі.

Джон Брауер Міннок, скріншот: Youtube
Джон Брауер Міннок, скріншот: Youtube

Однак згодом, вже через дванадцять років після появи на світ, він важив 132 кілограми. У віці 17 років стрілка ваг американця пересунулася до позначки в 178 кг. Вага набирався поступово, тому вже в 37 років Джон був відправлений до лікарні, так як почалися проблеми з серцем. Для транспортування тіла жителя США знадобилася допомога близько десяти міцних чоловіків, так як вже в цьому віці чоловік і встановив особистий світовий рекорд, досягнувши ваги в 635 кілограм.

Джон Брауер Міннок, скріншот: Youtube
Джон Брауер Міннок, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Але на цьому рекорди не закінчилися, адже йому пощастило стати людиною з максимальною втратою ваги, адже через рік строгих дієт і процедур маса його тіла становила 215 кг. Це втрата більше чотирьох центнерів ваги. Ситуація зі здоров'ям тільки погіршилася, тому вже з часом Джон Брауер Міннок став набирати "зайві" кг і помер в 1983 році при вазі в 362 кілограми.

Джон Брауер Міннок, скріншот: Youtube
Джон Брауер Міннок, скріншот: Youtube

Нагадаємо, мама зламала життя 12-річному синові сенсаційним зізнанням: "Твій тато - шимпанзе"

Як повідомляв "Знай.ua", чоловік просидів у льоду 2,5 години і побив рекорд: відсвяткував морозивом

Знай.ua писав, незвичайний хлопчик показав руку і змусив світ ахнути: "34 пальці!"