7 червня – День пам’яті українських захисників, які поклали свої голови в бою під Іловайськом. Символом цього дня для багатьох став розстріляний бойовиками державний прапор України, пише видання АрміяInform.

Це сталося наприкінці серпня – на початку вересня 2014 року. Тоді метою співробітників Національного військово-історичного музею, які вирушили на Донбас із місією «Евакуація 200», було знайти і забрати з окупованих територій тіла загиблих військовослужбовців.

Співробітники музею розповідають, що 3 вересня вони прибули на Савур-Могилу, пізніше - в район Іловайська.

За словами наукового співробітника музею Павла Нетьосова, 11 вересня по дорозі на селище Кутейникове – Новокатеринівку вони побачили розстріляне авто ЗІЛ-131, а поруч із ним лежав обгорілий прапор. Пошуківці зібрали рештки бійців, а неподалік бандити вишукували кольоровий метал. Від цього всім було моторошно.

Фото: АрміяInform.
Фото: АрміяInform.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фото: АрміяInform.
Фото: АрміяInform.

Фото: АрміяInform.
Фото: АрміяInform.

Прапор пошуковики також забрали із собою.

Через місяць вони провели першу виставку, присвячену російсько-українській війні - «Герої не вмирають», на якій показали і згорілий прапор.

Про прапор дізналися в Адміністрації Президента, його попросили передати на тимчасове використання в певному заході.

Українська делегація в ООН у серпні 2014-го року розгорнула цей прапор, протестуючи проти виступу на Генасамблеї президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, що у Львові раптово померла близька соратниця Порошенка і вдова Героя АТО: "Обірвався тромб"

Як повідомляв портал "Знай.uа", пішов з життя творець оскароносного фільму, який дивилися мільйони

Також, "Знай.uа" писав, що легенда 80-х потонув у річці: спробував перейти на лижах