Окрім відомої мільйонам віруючих "Отче наш" є ще кілька прекрасних молитов, які володіють не меншою силою. На думку Церкви, їх потрібно читати хоча б раз на тиждень, а ще краще - вивчити їх на пам'ять.

Ісусова молтива

Господи Ісусе Христе, Син Божий, помилуй мене грішного (3 рази). В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Молитва, скріншот із відео
Молитва, скріншот із відео

Молитва Господня

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Отче наш, іже єси на небесах! Нехай святиться Ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, яко на небі і на землі. Хліб наш насущний дай нам день, і прости нам борги наші, якоже і ми залишаємо боржником нашим, і не введи нас в спокусу, але визволи нас від лукаваго. Яко Твоє є царство, і сила, і слава Отця і Сина і Святого Духа нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Ікона Богородиці, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube
Ікона Богородиці, зображення ілюстративне, кадр з відео: YouTube

Молитва До Пресвятої Богородиці

О, Пресвята Діва, Мати Господа, цариця неба і землі! Про матір Всіх скорботних і обтяжених! Допоможи нам немічним, Утамуй скорботу нашу, настави на шлях правий нас, оманливих, уврачуй і спаси безнадійних, даруй нам решту часу живота нашого в мирі і тиші проводите.

Подай християнську кончину і на Страшному суді Сина Твого явися нам милосердна заступниця, та завжди співаємо, величаємо і славимо тебе, яко благу заступницю роду християнського, з усіма догодили Богу. Амінь!

Молитва символ віри

Вірую в Єдиного Бога Отця, Вседержителя, Творця неба і землі, видимим же всім і невидимим. І в Єдиного Господа Ісуса Христа, Сина Божого, Єдинородного, іже від Отця рожденнаго перш століття. Світла від Світла, Бога істинна, від Бога істинна, рожденна, а не створена, нас заради людей і нашого заради порятунку сшедшаго з небес, і утілівшагося від Духа Святого і Марії Діви, і вочеловечшася. Розп'ятого ж за ни при Понтійстем Пілаті, і страдавша, і похована. І воскресшаго в третий день по Писанням. І восшедшаго на небеса, і седяща праворуч Отця. І паки прийдешнього зі славою судити живих і мертвих, Його ж царству не буде кінця. І в Духа Святого, Господа, Животворящого, іже від Отця виходить, іже з Отцем і Сином спокланяема і славима, глаголавшаго пророки. В Єдину, Святу, Соборну і Апостольську Церкву. Сповідую одне хрещення на відпущення гріхів. Чаю воскресіння мертвих. І життя майбутнього століття. Амінь.

Молитва, скріншот: YouTube
Молитва, скріншот: YouTube

Живий у допомозі

Живе під дахом Всевишньому під покровом Всемогутнього спочиває. Каже Господу: Заступник мій і притулок мій, Бог мій, і уповаю на нього. Він позбавить мене від ловить мережі і від загибелі. Осініть, і під крилом його будеш в безпеці: щит і захист істина його. Не бійся страху нічного, від стріли летить в день, від біса полуденного. Впадуть біля тебе Тисяча, і десять тисяч праворуч тебе, до тебе ж не наближається, тільки очима твоїми будеш бачити відпущення нечесні. На руках понесуть Тебе, до не спотикнешся об камінь ногою твоєю. На аспіда і Василіска наступиш, і поператі будеш лева і Змія. "За те, що він полюбив мене, позбавлю його, захищу його, тому, що він пізнав ім'я Моє. Покличе Мене, і почую його: я з ним в скорботі, позбавлю його, і прославлю Його, довготою днів насищу його, і явлю йому спасіння Моє.

Молитва Янголу Охоронцю

Янголе Христовий мій Святий покровитель душі і тіла мого, припадаючи до тебе молюся, хранителю мій Святий відданий мені на дотримання душі до тіла мого грішного від святого Хрещення, аж же своєю лінією і своїм злим звичаєм прогнівавши твою препречистую світлість і від себе всіма студними справами, наклепами, заздрістю, осудом презирством, нескоренням, братоненавидінням і злопомненням, сріблолюбством, перелюбством, люттю, скупістю, Об'єднаним без ситості, злі помисли і лукавими, гордим звичаєм і блудним воспешеніем, необхідний самохотеніє на всякого плотське бажання. Але молюся припадаючи хранителю мій Святий, умилосердися на мене грішного і негідного раба Твого( ім'я), буди ми помічник і заступник на злого мого опротивника, святими твоїми молитвами, і Царства Божого причасника сотвори з усіма святими, завжди, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Раніше повідомляли, смирення і благоговіння перед Всевишнім: коли і навіщо віруючим ставати на коліна.

Як повідомляв Знай.uа, Митрополит Антоній розповів, у чому сенс життя християн.

Знай.uа писав, топ хороших факторів для майбутнього чоловіка: Біблія розповість, які варіанти варто відразу відмітати.