На вулиці літо, прийшов червень місяць. Однак, у випускників цей місяць є найбільш неоднозначним. З одного боку ЗНО, а з іншого довгоочікуваний випускний. Як цього року проводитимуть захід.

Про це розповіли на сторінці Міністерства юстиції України в соціальній мережі Facebook.

Червень - час випускних вечорів. День, який випускники повинні запам'ятати на все життя, однак, в минулому році довелося зовсім відмовитися від цієї ідеї, і всьому виною карантинні обмеження.

Цього року діє адаптивний карантин, тому в Міністерстві освіти рекомендують знову відмовитися від цієї затії, але, рішення залишається ща керівництвом шкіл. Саме вони і скажуть останнє слово - бути випускному або ж ні. Навчальні заклади також будуть самостійно визначати формат проведення подібних заходів.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Якщо раптом, проводити випускні все ж вирішили, тоді потрібно буде дотримуватися всіх правил, які встановлені Міністерством охорони здоров'я.

Школа, фото: Zirkova40 Facebook
Школа, фото: Zirkova40 Facebook

В першу чергу-маска, яка закриває і ніс і рот. Допускаються ті, які виготовлені самостійно. Це на той випадок, якщо захід проводять в закритому приміщенні.

Перебування не більше однієї людини на 4 кв.метра площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі); наповненість залів до 50 відсотків місць в кожному залі; при сприятливих умовах на свіжому повітрі; з дотриманням соціальної дистанції (1,5 м); обмежуючи присутність глядачів, в тому числі батьків.

Школа, скріншот: YouTube
Школа, скріншот: YouTube

До слова, найголовніше, потрібно звернути увагу на своє самопочуття, і якщо є якісь неполадки, перші симптоми, краще залишитися вдома, або ж звернутися за допомогою до лікаря.

Раніше повідомляли, львів'янам вказали на найпоширеніші помилки в українській мові: забудьте про сир, бузок і сорочку.

Як повідомляв Знай.uа, українська поетеса зустріла водія-патроіота в bla-bla-car: виріс у російськомовній родині, але полюбив Україну.

Знай.uа писав, У Міносвіти розповіли, як вплинуло на школярів дистанційне навчання за рік пандемії.