У середу, 9 червня парафіяни відзначають день Великомучениці Феодори. Чого не варто робити в цей день, і які прикмети існують.

Православний світ згадує в цей день мученицю Феодору, яку відправили в блудний будинок за те, що жінка прийняла християнську віру. Там її врятував чоловік на ім'я Дидим, після чого її стратили.

Церква, фото: Пцу Facebook
Церква, фото: Пцу Facebook

Перед своєю смертю вона сказала, що мріє віддати Богу душу, разом з її спасителем.

У цей день є величезна кількість речей, яких краще не робити. Наприклад, для того, щоб уникнути сварок з рідними, заборонено в цей день прибирати і виносити сміття з дому. Це може назвати серйозний конфлікт між близькими людьми.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Ікона, скрін відео
Ікона, скрін відео

Також, за повір'ям, домовик в цей день сідає на Вінник, тому підмітати точно не рекомендується, щоб не вимести його з дому.

Також, не можна розводити ні про кого плітки, і обговорювати людину. Кращого за все дочекатися моменту, коли це буде відомо всім.

І звичайно ж, не можна ні з ким лаятися, особливо жінкам. Забороняється обзивати один одного поганими словами, інакше може трапитися серйозна біда.

Церква, скріншот: Facebook
Церква, скріншот: Facebook

Є народні прикмети, в які вірили ще наші предки. Наприклад, якщо день ясний, і почали з'являтися дощові черв'яки - день буде ясним. Якщо на Федорин день був помічений перший туман, тоді урожай грибів буде хорошим, і звичайно ж, якщо дятел голосно стукає в ясний день, тоді буде дощ.

Нагадаємо, найсильніший сон Діви Марії про Ісуса: зберігайте його і буде вам щастя

Як повідомляв " Знай.ua", чому не можна вітатися і розмовляти через поріг: добірка прийме, які всі знають з дитинства

"Знай.ua" писав, Львівський священик розповів, як переконав віруючих відмовитися від штучних квітів на кладовищі: "Це неповага"