У Державній прикордонній службі України повідомили, що було розширено перелік документів для перетину кордону в період карантину.

До Постанови Уряду, яка встановлює карантин і вводить обмежувальні протиепідемічні заходи з метою запобігання поширенню коронавірусу covid-19, було внесено зміни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ДПСУ в мережі Facebook.

Аеропорт / фото : Держприкордонслужба
Аеропорт / фото : Держприкордонслужба

"Зокрема, розширено перелік документів, за наявності яких дозволяється перетинати кордон України на в'їзд під час карантину та уникнути самоізоляції.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Відтепер іноземним громадянам та особам без громадянства (у т. ч. власникам посвідки на проживання в Україні), для в'їзду в Україну, крім поліса (свідоцтва, сертифіката), що покриває витрати, пов'язані з лікуванням covid-19 обсервацією і діє на весь термін перебування в Україні, необхідно мати:

• або негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції

• або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, проведених не більше ніж за 72 години до перетину державного кордону

• або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданий англійською мовою або з перекладом на англійську мову.

У разі відсутності тесту/вакцинації та/або страхового поліса в перетині державного кордону для в'їзду в Україну буде відмовлено.

Ці норми не стосуються кількох категорій громадян, визначених у Постанові Уряду.

Крім цього, громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, при перетині державного кордону України на в'їзд не підпадають під самоізоляцію, серед іншого, за наявності негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигену коронавіруса SARS-CoV-2, проведеного не більше ніж за 72 години до перетинання державного кордону, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.", - повідомляють Українські прикордонники.

Публікація ДПСУ, скріншот: Facebook
Публікація ДПСУ, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, катер українських прикордонників підірвався посеред моря-вибите дно і двоє загиблих.

Як повідомляв Знай.uа, через пошту: українець спробував відправити кілограми бурштину в ОАЕ і Катар.

Знай.uа писав, двоє росіян здійснили заплив, щоб перетнути кордон України: "Хотіли відпочити в Одесі".