Літо йде повним ходом, прийшов час підгодівлі рослин в саду і городі. Садівники і дачники активно використовують для цього деревну золу. Вона допомагає розкислити грунт і поліпшити зростання культур. Насправді зола справжня помічниця або захист від усіх городніх напастей.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Чорний список".

город, скріншот з відео
город, скріншот з відео

"Берете 0,5 л банку золи на відро води, настоюєте дву доби, періодично перемішуючи. Потім, зливаєте обережно прозорий розчин в інше відро і доливаєте до 10 л.

Цим розчином можна обробляти все абсолютно, на його основі готувати будь-які обробки, навіть від шкідників. Зола має до 30 мікроелементів.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Добрива, скріншот: YouTube
Добрива, скріншот: YouTube

А для обробки виноградника - це взагалі річ незамінна. Ще один рецепт, який використовують на огірках, коли жовтіють кінці батогів або погіршується зав'язь. Використовують не частіше 1 разу на 2-3 тижні.

На 10 л води 1 столова ложка сечовини і на кінчику ножа марганець, мідний купорос, (борна кислота розчинити в гарячій воді). Зробити позакореневу обробку ввечері.

Раніше повідомляли, помідори зірвало! Як уникнути здуття банок, прості правила консервації.

Як повідомляв Знай.uа, пастка для комарів з пляшки: 5 хвилин і носаті кровопивці забудуть про ваше тіло.

Знай.uа писав, як врятувати майбутній врожай від важкого захворювання: потрібно лише кілька інгредієнтів.