Літо. Пора не тільки для відпочинку, але і для заробітку. Коли як не в цей час відчути себе самостійним, здійснити мрію, або ж випробувати майбутню професію.

Ось чому підлітки найчастіше шукають роботу на літо. Експерти розповіли, де школярі можуть працювати легально.

Без згоди дорослих, влаштовуватися на роботу можуть громадяни від 16 років, а ось підліткам від 14 років потрібно письмову угоду від батьків. Такі діти можуть легко виконувати роботу, яка не шкодить їхньому здоров'ю.

Підлітки, фото: Pixabay
Підлітки, фото: Pixabay

Робочий тиждень для підлітків до 16 років не повинна перевищувати 24 години, а ось до 18 років вже до 36 годин.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Піднімати важкі предмети можуть Підлітки від 16 років, і при цьому, потрібно показати, що немає протипоказань від лікаря. Якщо роботу загрожує дитині, або ж порушує її права, батьки можуть вимагати у роботодавців розірвати контракт.

Підлітки, фото: Pixabay
Підлітки, фото: Pixabay

Тепер перейдемо до найскладнішого фактору-де шукати роботу. Потрібно спочатку визначитися зі сферою, і для цього потрібно зрозуміти - підлітку просто нудні свої гроші, або ж досвід для майбутньої професії.

Якщо ж другий варіант, то можна пошукати прості вакансії, щоб вивчити процес зсередини. Якщо просто заробити гроші на літо, то можна почати з розклеювальника оголошень, промоутера або кур'єра.

Кур'єр / фото: Нова пошта
Кур'єр / фото: Нова пошта

Якщо любить тварин, можна оглядати за домашніми вихованцями, поки господарі у відпустці, або ж Стати репетитором для діточок.

Також, можна знайти роботу в інтернеті, наприклад модератор сайту, або редактор фото, однак тут потрібно бути акуратним, так як в мережі багато аферистів, які не платять після виконаної роботи.

Раніше повідомляли, маленьких українців стали рідше брати в нові сім'ї: "понад 17 тисяч".

Як повідомляв Знай.ua, у Зеленського пояснили, хто залишиться без субсидії: "не отримаєте, якщо...".

Знай.uа писав, без цих папірців нікуди не пустять: прикордонники нагадали, як спокійно виїхати у відпустку з дітьми.