У Пенсійному фонді України розповіли про новий законопроект, який починає діяти з четверга, 10 червня. Кого він торкнеться, і що він за собою несе.

Про це написали на сторінці Пенсійного фонду в соціальній мережі Facebook, детально розповівши про всі плюси і нюанси.

Діяти даний законопроект почне вже в четвер, 10 червня, проте прийняли ще 5 лютого поточного року. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" - так він називається.

Його суть в тому, що тепер буде вестися облік трудової діяльності в електронній формі, ніякої більше метушні з папірцями, і не обов'язково оформляти, або ж вести паперову трудову книжку.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Пенсіонери, скріншот відео
Пенсіонери, скріншот відео

Протягом п'яти років ПФУ буде зобов'язаний внести до Реєстру застрахованих громадян Державного реєстру загальнообов'язкового державного страхування всі дані про співробітників, які відсутні. Вони будуть взяті на підставі відомостей, які раніше подавали страховики.

При наявності повної інформації в реєстрі про всі періоди трудової діяльності, громадянам будуть автоматично призначати пенсію, без звернення осіб, головне, щоб прийшов час.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Однак, якщо звернутися, то можуть дозволити отримувати пенсію з більш пізнього віку.

З текстом законопроекту можна ознайомитися за посилання.

Раніше повідомляли, компенсація за карантин 8 тисяч гривень: як багато щасливчиків отримали допомогу від держави.

Як повідомляв Знай.uа, "Нова пошта" оголосила про нововведення: тепер це зможе зробити кожен українець.

Знай.uа писав, у Мінсоцполітики показали нові пенсії і назвали дату перерахунку.