Для українських водіїв, а також для тих громадян, які планують купити авто для особистих потреб, з'явилися важливі новини. Схоже, що в Україні хочуть повністю заборонити ввезення авто з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ).

Використання в Україні окремих категорій транспортних засобів з двигунами внутрішнього згоряння може бути обмежено вже в 2028 році, а до 2038 року можлива тотальна заборона на ввезення всіх авто з ДВЗ — як нових, так і старих.

Про це стало відомо завдяки новій публікації спільноти "Водії України" в мережі Facebook.

Автомобілі, скріншот: Unian
Автомобілі, скріншот: Unian

"Україна може заборонити ввезення автомобілів з ДВЗ. Вперше про масштабні зміни, які готують автомобілістам в Мінінфраструктури, стало відомо з презентації в Кабінеті міністрів на початку 2021 року.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак там заборони ДВЗ ще не було, а йшлося про появу екологічного податку з власників транспортних засобів, за допомогою якого чиновники хочуть прискореними темпами пересаджувати українців на електромобілі.

Законопроект так і не показали, але зате під час транспортного тижня в Одесі було озвучено нові ініціативи Мінінфраструктури. Серед них, зокрема:

- прийняття закону з визначенням електромобільних термінів;

- зобов'язання для населених пунктів закуповувати виключно електричний транспорт (переважно українського виробництва);

- заборона на ввезення автомобілів з ДВЗ;

- податкові пільги для виробництва та купівлі електромобілів в Україні.", - пишуть автори публікації.

Публікація спільноти "Водії України", скріншот: Facebook
Публікація спільноти "Водії України", скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, у Львові встановлять 19 камер для автофіксації порушень ПДР: коли на водіїв посиплються "листи щастя".

Як повідомляв Знай.uа, водії оригінально вимагають залатати ями в асфальті.

Знай.uа писав, водій може уникнути штрафу усунувши неполадку на місці: що потрібно знати.