Українські народні депутати вирішили запропонувати збільшення "дитячих" виплат у розмірі до 150 тисяч гривень.

До парламенту був внесений альтернативний законопроект того, який був раніше внесений урядом. Йдеться про урядовий законопроект №5585, що передбачає збільшення виплат при народженні дитини до 50 тисяч гривень, і про альтернативу №5585-1.

Народження другої дитини, Soulpost
Народження другої дитини, Soulpost

Зокрема, в проекті закону пропонується виплата допомоги при народженні дитини в залежності від кількості дітей в сімействі. Так, якщо дитина у партнерів перша, вони отримуватимуть за неї 50 тисяч гривень протягом певного терміну. При народженні другої дитини сума збільшується до 100 тис. гривень.

І при появі на світ третього і кожного наступного українця - 150 тисяч грн.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

народження дитини
народження дитини

При цьому, першу виплату пропонують зробити фіксованою. При народженні першого малюка - 15 тисяч гривень з подальшою виплатою решти суми протягом 36 місяців рівними частинами. При народженні другого малюка - 30 тисяч гривень, далі 45 тис. грн. за кожну наступну дитину з уже раніше згаданої наступною виплатою решти суми протягом 3 років.

Народження другої дитини, Soulpost
Народження другої дитини, Soulpost

Нагадаємо, заборона на авто з ДВС в Україні: водіям дали всього десять років, щоб "пересісти" на електрокари

Як повідомляв Знай.ua, в Раді ухвалили новий законопроект, як зміниться життя майбутніх пенсіонерів

Також Знай.ua писав, "Бонусів" до 12 051 грн: у Мінсоцполітики показали нові пенсії і назвали дату перерахунку