Сьогодні, 11 червня 2021 року, довгоочікуваний день для всіх футбольних фанатів, адже починається Чемпіонат Європи з футболу, який раніше був перенесений через пандемію коронавірусу (COVID-19).

Матчі, вперше в історії турніру, пройдуть в десяти країнах, а офіційне відкриття чемпіонату відбудеться ввечері п'ятниці, в Римі. У першому матчі зіграють збірні Італії та Туреччини на стадіоні "Олімпіко" о 22:00 за київським часом. Футболісти різних команд опиняться в одинадцяти містах десяти країн. І мова йде про Італію (Рим), Азербайджан (Баку), Данію (Копенгаген), Росію (Санкт-Петербург), Нідерланди (Амстердам), Румунію (Бухарест), Угорщину (Будапешт), Німеччину (Мюнхен), Іспанію (Севілья) і Великобританію (Лондон і Глазго).

Збірна України з футболу, фото: Twitter
Збірна України з футболу, фото: Twitter

Все це відбувається через те, що в минулому році виповнилося 60 років з моменту заснування турніру. Півфінали і гранд-фінал "Євро-2020" відбудуться на легендарному стадіоні Уемблі. Фінальний матч - 11 липня. У турнірі беруть участь 24 Збірні в шести групах (A, B, C, D, E і F).

У першій - Італія, Туреччина, Уельс і Швейцарія. У другій - Данія, Бельгія, Росія і Фінляндія. У третій - Австрія, Північна Македонія, Україна та Нідерланди. У групі D - Хорватія, Англія, Шотландія і Чехія. У групі E - Іспанія, Польща, Словаччина та Швеція. І в останній, "групі смерті" - Франція, Німеччина, Португалія та Угорщина.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перший матч нашої збірної відбудеться в неділю, 13 червня о 22:00 за київським часом. Пройде він в Амстердамі проти збірної Нідерландів. Далі ми граємо проти Північної Македонії (17 червня, о 16:00), а 21 числа (19:00) з Австрією.

Збірна України, фото: Instagram
Збірна України, фото: Instagram

Нагадаємо, заборона фрази "Слава Україні!" на формі збірної викликав бурхливу реакцію вболівальників: "Пропоную станцювати гопак"

Як повідомляв "Знай.ua", Віктор Вацко показав реальну силу нової форми збірної України: "Сяйво п**даків видно через поребрик..."

Знай.ua писав, УЄФА вимагає від збірної України прибрати з форми напис "Героям Слава!"