Кулінарний експерт Євген Клопотенко, незважаючи на свій багатий досвід, все ще відкриває для себе нові сторінки української кухні, але і продовжує ділитися смачними рецептами на сторінці в соціальних мережах.
Зараз він, у своєму Instagram-акаунті, де за його життям стежать понад 560 тисяч чоловік, вирішив поговорити про курочку двох видів - запакованої і на вагу. Адже ще давно Євген замислювався над цим питанням, перебираючи в голові безліч аргументацій, щоб зрозуміти лише одне, що безпечніше.

Євген Клопотенко, фото: Instagram
Євген Клопотенко, фото: Instagram

Згодом йому вдалося прийти до того, що на вагу м'ясо здається більш привабливим, так як на нього можна подивитися очима і помацати. Але його постійно мацають і перекладають. Воно не дуже захищене, бо лежить у відкритому просторі і стикається з киснем.

"Це означає, що зберігається воно менше, а ще втрачає вологу і зсихається. Невідомо, що стоїть за його постійними перекладеннями і ось ця людська звичка "а висуньте мені його, дайте подивитися та понюхати". Ну таке. Звідки то м'ясо надійшло і коли-відразу невідомо, треба просити у продавця документи і все таке. І ось фасоване м'ясо. Вже в коробочках. Ти такий дивишся і думаєш, що воно від злих корпорацій і якесь несправжнє. То так здається. А якщо поміркувати, то розуміємо, що і на вагу, і в коробочках - це курка від великих виробників (за винятком ринків, де продають своє). Тобто стартові показники у них однакові", - пише Євген Клопотенко.

Квас по рецепту Євгена Клопотенка, кадр з відео
Квас по рецепту Євгена Клопотенка, кадр з відео

Однак є відмінність, в коробочках все ж надійніше, бо його відразу ж професійно упаковують і прописують всі деталі на етикетці. Тому є можливість відразу дізнатися, що це за курка, де вона перебувала і всі необхідні дати. Нормальне виробництво також говорить про стандарти якості та санітарні норми. До упакованого м'яса безпосередньо ніхто не торкається. Тому, при більшій схоронності, величезна ймовірність, що подібна курка все ж буде більш соковитою, хоч і трохи дорожче

Нагадаємо, Клопотенко заговорив про майбутнє української кухні: "Це буде величезна сила"

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", домашній квас від Євгена Клопотенка освіжить моментально: смачний рецепт літнього напою

Знай.ua писав, Клопотенко підказав українцям, що робити з вишнями і базиліком: "Виймати з них душу"