Багато хто знає, що в Польщі зарплата набагато більше, ніж в Україні, тому наші і їдуть туди, щоб заробити. Скільки платять на зборі лохини та малини наші та польські фермери.

Через те, що в Україні була холодна весна, урожай ягід сильно затримується. Але, незважаючи на це, співробітники в сфері сільського господарства зростає щодня, і українські фермери з польськими починають змагатися між собою в зарплатах, а також додаткових бонусах. Все для того, щоб урожай не пропав.

Про це повідомляє Інформаційний портал UBR.ua

Польща була і залишається головним конкурентом України з вирощування ягідних культур, і багато українців віддають перевагу саме тому ринку. Якщо карантин утримав на рік заробітчан в країні, то цього року місцеві аграрії налаштовані менш оптимістично.

Заробітчани, скріншот із відео
Заробітчани, скріншот із відео

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Агроном компанії "Еко парк" розповів, що вони намагаються залучати співробітників з прилеглої до них областi, і якщо минулого року бажаючих працювати було достатньо, то позаминулого був дефіцит.

Зараз тих, хто бажає заробити, достатня кількість, але, це поки не почався сезон. Якщо будуть бачити, що не встигають прибрати урожай вчасно, доведеться підвищувати зарплату і шукати ще людей.

За збір ягід цього року платять від 800 до 1200 доларів на місяць, однак, якщо йде дощ, то в поле не вийде, а плата саме за об'єм зібраного. Зібрати потрібно не менше 40 кг ягоди за день.

Город, скріншот: YouTube
Город, скріншот: YouTube

В Україні ж щоденних дохід становить приблизно 400-600 гривень, замість 800-1000 у Польщі. У минулий неврожайний рік лохину продавали за $10 за кг.у цьому році ціну можуть трохи зменшити зважаючи хороших прогнозів на урожай.

На малину вартість буде в районі 40 гривень, як і минулого року.

В Україні, як кажуть фермери, більш нормований робочий день, коли в Польщі доводиться працювати з 6 ранку до 12 ночі. У нас же з 9 ранку до 6 вечора.

І найголовніше питання. Чи захочуть українці поїхати до Польщі на заробітки. Все залежатиме від зарплати. Якщо роботодавець буде платити таку ж зарплату, то дефіциту співробітників не повинно бути.

заробітчани, вкрін з відео
заробітчани, вкрін з відео

Якщо українці і будуть продовжувати їздити до Польщі для збору ягід, то швидше за все цілеспрямовано на полуницю. На сьогодні площа посадок під неї в цій країні займає майже 90% від усіх ягідних плантацій.

Нагадаємо, раніше у Мінсоцполітики розповіли, яких субсидій варто очікувати українцям у 2021 році: "прийдеш, призначать..."

Як повідомляє портал "Знай.ua" вкраїнам дали 5 місяців на отримання субсидії: інструкція з оформлення

Також "Знай.uа" писав, що субсидії в Україні виплачуватимуть за новими правилами: хто залишиться " за бортом"